Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova chtějí porazit Schwerin i v Německu

Prostějov

Volejbalistky Prostějova zahájí ve středu ve Schwerinu program odvetných zápasů základní části Ligy mistryň a trenér Miroslav Čada věří, že jeho svěřenkyně po domácí výhře uspějí i v Německu. Nejlepší český tým touží v silné skupině se suverénním Eczacibasi Istanbul a Cannes obsadit třetí místo a zajistit si postup do čtvrtfinále Poháru CEV.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost hráček Prostějova. (zleva) Katie Carterová, Sonja Borovinšeková a Pavla Vincourová.

Článek

V prvním vzájemném duelu Hanačky v domácím prostředí Schwerin porazily 3:1. "Snažíme se postupové počty pustit z hlavy a vůbec je neřešit. Jen by nám zbytečně zatěžovaly mysl. Náš cíl je přitom úplně jednoduchý: vyhrát nejbližší utkání ve Schwerinu," uvedl Čada na klubovém webu.

Taktiku hodlá stanovit podle prvního vzájemného utkání z minulého týdne. "Tento zápas ukázal, že jsme schopni Schwerin porazit i venku, což bude samozřejmě obtížnější. Musíme odvést opět kvalitní výkon ve všech řadách," dodal Čada.

V kompletním složení

Sází na to, že v kádru Prostějova je více zkušenějších hráček. "Nespoléháme pouze na jednu individualitu. Bylo to patné společně s fyzickou převahou v prvním vzájemném zápase hlavně v koncovkách jednotlivých setů. Pokud tyto přednosti uplatníme i v odvetě, tak bychom měli z Německa přivézt vítězství," tvrdí kouč.

České mistryně odcestovaly do Německa v kompletním složení. Naopak Schwerinu stále chybí jedna z hlavních opor a bývalá hráčka Prostějova Saskia Hippeová.

Reklama

Související témata: