Hlavní obsah

Cleveland vyměnil potížistu Bynuma za Denga z Chicaga

Cleveland

Novou posilou basketbalistů Clevelandu se stal křídelní hráč Luol Deng, kterého Cavaliers získali z Chicaga výměnou za pivota Andrewa Bynuma a tři volby v draftu. Deng změnil působiště poprvé v kariéře v NBA, v níž nastupuje už desátou sezónu. Po tomto ročníku mu vyprší smlouva, pokud s ním Cleveland neprodlouží kontrakt.

Foto: Austin Ekeinde, Reuters

Andrew Bynum ještě v dresu Clevelandu Cavaliers.

Článek

Deng s týmem Bulls šestkrát bojoval v play off a v roce 2011 s ním došel do semifinále. Loni i předloni si osmadvacetiletý rodák ze Súdánu reprezentující Británii zahrál v Utkání hvězd NBA.

"Je to skvělý defenzivní hráč, který to umí pod oběma koši, a silná osobnost," uvítal novou posilu generální manažer Clevelandu Chris Grant. V této sezóně má Deng průměr 19 bodů a téměř sedm doskoků na zápas, několik utkání Chicaga zmeškal kvůli potížím s achilovkou.

Bynum loni v létě podepsal s Clevelandem dvouletou smlouvu na 24,8 miliónu dolarů, ale před koncem roku ho vedení kvůli škodlivému chování vůči týmu vyřadilo z kádru. Nyní využilo příležitost se ho zbavit. Ani v Chicagu však dvojnásobný šampión NBA s Los Angeles Lakers nezakotví, neboť Bulls ho následně po výměně umístili na listinu volných hráčů, aby mu nemuseli vyplatit druhou polovinu z dvanáctimiliónového platu na tuto sezónu.

Reklama

Související témata: