Hlavní obsah

Frustrující je, že nenacházím příčinu výbuchu, smutní trenér házenkářů Haber

Herning

Česko podruhé za sebou uvízlo na mistrovství Evropy házenkářů hned ve skupině a trenéra Vladimíra Habra moc mrzí, že mužstvo stála postup vysoká v úvodním utkání s Rakušany (20:30). Příčiny krachu ale hledá marně...

Foto: Wipf Alex, ČTK

Filip Jícha (uprostřed) v souboji s Rakušany Markusem Wagesreiterem (vlevo) a Maximilianem Hermannem.

Článek

Našel jste už vysvětlení takového selhání?

Předvedli jsme zápas zcela vytržený z kontextu toho, jak se mužstvo za ten rok a půl pod mým vedením prezentovalo. Pro mě je nejvíc frustrující, že ani s odstupem několika dnů nenacházím příčinu výbuchu. Možná se nějak odrazila nervozita, je to asi na hlubší analýzu.

Proč nezachránilo postup ani zlepšení výkonů?

Manko z prvního zápasu se při jasné dominanci domácích Dánů ve skupině ukázalo smrtící. Kluci pak ukázali, že hrát umějí, a výkonnost měla rostoucí tendenci, ale přinesla jediný bod. Práce v kvalifikaci i přípravě přišla vniveč jedním utkáním, během nějž tým padl do nevysvětlitelné deprese a vše se sypalo jako domeček z karet. Zahrát s Rakušany jako na závěr s Dány, určitě jsme nebalili tak brzy.

Nebude vás neúspěch stát pozici reprezentačního kouče?

Smlouva mi vyprší koncem ledna a záleží, jak se k tomu postaví vedení svazu. Možná že někdo to vezme jako trenérský problém, že jsme zpackali postup, a uslyším, že bych měl skončit. Ale snad si můžeme říct, že i kdybychom s Jardou Hudečkem jako trenéři už nepokračovali, tak proces omlazování mužstva se povedl nastartovat.

Reklama