Hlavní obsah

San Antonio ztratilo domácí zápas s Denverem

NEW YORK

Nejlepší celek základní části basketbalové ligy NBA Phoenix nedopustil na úvod play-off překvapení a nad Memphisem vyhrál 114:103. V domácím prostředí se z prvního bodu v sérii hrané na čtyři vítězství radovaly také celky Miami a Chicaga, naopak San Antonio postihla v poslední čtvrtině střelecká krize a nabídlo výhru Denveru.

Článek

Hráči Phoenixu v dlouhodobé části z 82 zápasů vyhráli rovných šedesát a vytvořili přitom 796 trojkami rekord soutěže. Hned v prvním zápase s Memphisem znovu navyšovali skóre hlavně koši z dálky a patnácti trojkami z 32 pokusů pro změnu vylepšili klubový rekord v play-off. Nejlepším střelcem Suns byl Shawn Marion s 26 body, k nim přidal třináct doskoků.

Úspěšně vstoupil do play-off i vítěz Východní konference Miami. Shaquille O'Neal sice týden netrénoval s bolestivě naraženým stehnem, ale na kurtu nechyběl a nalákal na sebe obránce New Jersey. Volného prostoru nejvíce využili Dwayne Wade s Damonem Jonesem, kteří se společně postarali o 62 bodů.

"Oběma jsem říkal, že ještě nejsem úplně dobrý, tak aby do toho šlápli. Zvládli to, mně ještě chyběla obvyklá výbušnost," pochválila spoluhráče podkošová opora O'Neal, strůjce nedávné zlaté éry Los Angeles Lakers. Na palubovce strávil O'Neal 32 minut, během nich vstřelil 17 bodů.

Chicago navázalo na výborné výkony ze základní části a nad Washingtonem vyhrálo 130:94. Při své premiéře v play-off se blýskli zejména oba nováčci Ben Gordon s Andresem Nocionim.

Naopak San Antonio v domácí hale klopýtlo. V poslední čtvrtině hráče Spurs totálně zradila střelba, a když neproměnili sedmnáct pokusů za sebou, pomohli Denveru k vítězství 93:87. "Je to začátek války," bojovně vyhlásil trenér George Karl. "Série v play-off totiž pořádně začínají, až když se vyhraje na půdě soupeře," objasnil.

NBA - 1. kolo play-off
Východní konference
Miami - New Jersey 116:98 (stav série 1:0)
Nejvíc bodů: Wade 32 - Carter 27.
Nejvíc doskoků: Haslem, O'Neal 11 - Carter 10.
Nejvíc asistencí: Wade 8 - Carter 8.
Chicago - Washington 103:94 (stav série 1:0)
Nejvíc bodů: Gordon 30 - Hughes 31.
Nejvíc doskoků: Nocioni 18 - Brown 9.
Nejvíc asistencí: Hinrich 7 - Arenas 8.
Západní konference
San Antonio - Denver 87:93 (stav série 0:1)
Nejvíc bodů: Ginobili 23 - Miller 31.
Nejvíc doskoků: Mohammed 15 - Camby 12.
Nejvíc asistencí: Parker 6 - Miller 5.
Phoenix - Memphis 114:103 (stav série 1:0)
Nejvíc bodů: Marion 26 - Miller 19.
Nejvíc doskoků: Marion 13 - Battier 9.
Nejvíc asistencí: Nash 13 - Williams 5.

Reklama