Hlavní obsah

Detroit a Seattle jdou dál v NBA

NEW YORK

Basketbalisté Detroitu a Seattlu si zajistili v pátých duelech svých sérií postup do dalšího kola play-off zámořské NBA. Obhájci prvenství Pistons udolali na vlastní palubovce 88:78 Philadelphii, doma se radovali také SuperSonics po výhře 122:118 nad Sacramentem. Do vedení 3:2 se v zatím vyrovnané sérii dostala Indiana, jež dokázala zvítězit 90:85 v Bostonu.

Článek

Detroit v duelu s Philadelphií dlouho dotahoval náskok hostů, ve čtvrté čtvrtině však Pistons zahájili rozhodující útok. Necelých pět minut před koncem se po šňůře úspěšných akcí ujali vedení 80:69 a to už udrželi. "Zase se potvrdilo, že čtvrtá čtvrtina je naše čtvrtina," pochvaloval si Richard Hamilton, jenž právě v závěrečné části zaznamenal deset ze svých 23 bodů.

Sezóna tak skončila pro nejlepšího střelce základní části Allena Iversona, jenž i přes zranění kotníku nastřílel 33 bodů. "Obdivuju ho za to, co udělal. Bylo to velmi odvážné," ocenil Iversona, kterého šest let ve Philadelphii trénoval, současný kouč Detroitu Larry Brown.

Pistons si ještě musejí na svého dalšího soupeře v play-off počkat. Vědí ale, že se utkají buď s Bostonem, nebo s Indianou, která má zatím do druhého kola blíž. Pro Pacers byl klíčový návrat Jamaala Tinsleyho, jenž nehrál dva a půl měsíce kvůli zranění nohy.

Sedmadvacetiletý rozehrávač strávil na palubovce 24 minut, nastřílel šest bodů, ale hlavně skvěle dirigoval spoluhráče. "Ublížilo nám to. Vůbec se nesnažil skórovat, ale svůj tým nastartoval," uvedl na adresu Tinsleyho bostonský trenér Doc Rivers. Indiana může o svém postupu rozhodnout ve čtvrtečním utkání na vlastní palubovce.

Po sedmi letech jsou v nadstavbové části hráči Seattlu a svůj návrat mezi elitu si prodlouží minimálně o konferenční semifinále. SuperSonics, vedení kanonýrem Rayem Allenem, dotáhli do úspěšného konce sérii se Sacramentem a mohou se těšit na duel s lepším z dvojice Denver - San Antonio.

NBA - 1. kolo play off
Východní konference
Boston - Indiana 85:90 (stav série 2:3)
Nejvíc bodů: Pierce 27 - O'Neal 19.
Nejvíc doskoků: Davis, Pierce, Walker 7 - O'Neal 10.
Nejvíc asistencí: Davis, Payton, Pierce, Walker 3 - Tinsley 7.
Detroit - Philadelphia 88:78 (konečný stav série 4:1)
Nejvíc bodů: Billups, Hamilton 23 - Iverson 34.
Nejvíc doskoků: Wallace 13 - Dalembert 10.
Nejvíc asistencí: Billups 7 - Iverson 7.
Západní konference
Seattle - Sacramento 122:118 (konečný stav série 4:1)
Nejvíc bodů: Allen 30 - Stojakovic 38.
Nejvíc doskoků: Collison 9 - Miller, Thomas 6.
Nejvíc asistencí: Daniels 8 - Miller 11.

Reklama

Související témata: