Hlavní obsah

Slavia Praha - Issy Paříž 23:41Plamínek postupové naděje slávistkám rychle zhasl, odveta pro ně skončila debaklem

Praha

Senzační remíza, kterou přivezly z Francie, dávala házenkářkám Slavie nečekanou naději se doma poprat o postup v Challenge Cupu. Jenže čtvrtfinálovou odvetu v pražském Edenu vyhrál favorizovaný celek Issy Paříž rozdílem osmnácti gólů. Na hřišti byl snad příliš vidět rapidní rozdíl v kvalitě obou týmů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hana Kutlvašrová z DHC Slavia Praha (v bílo-červeném) a Coralie Lassource z Issy Paris Hand v odvetném čtvrtfinálovém zápase Challenge cupu.

Článek
Fotogalerie

"Družstvo Paříže zahrálo přesně to, co umí a nám se bohužel spousta věcí nepodařila," litoval slovenský trenér slávistek Tomáš Hlavatý.

Francouzský klub, který minulou sezónu hrál finále PVP, vyrukoval na domácí s hodně tvrdou házenou a pro slávistky bylo od začátku všechno špatně. Keclíková sice od začátku osobně bránila ostrou spojku Norku Oftedalovou, jenže ani to nezastavilo lavinu útoků francouzského družstva. Zakončení soupeřek obstarávaly urostlé spojky s reprezentační zkušeností a plamínek postupové naděje tak rychle zhasnul.

Už po čtvrthodině totiž Pařížanky vedly 14:5, když svou agresivní hrou úplně utlumily nadšení slávistek. Domácí tým tváří v tvář extrémně tvrdému pojetí házené doplácel na nedůrazné zakončení, měl i hodně ztrát míče po technických chybách a Satrapové v brance se nedařilo přiblížit k úžasnému výkonu z pařížské palubovky.

Poločasové manko nedávalo šance

Poločasové desetigólové manko už Slavii nedávalo žádné šance na semifinále, před tisícovkou diváků v nabitém hledišti haly v Edenu však nechtěly zápas jen tak odevzdat. Pařížské házenkářky ale prokazovaly skvělé silové dispozice a dál dělaly z domácí obrany trhací kalendář.

Navíc v brance hostů skvěle chytala Attingreová, což nabízelo spoustu brejků. Slavia se snažila bojovat, jenže na hru Issy nenacházela v neděli večer žádný recept. Útočné zoufalství domácích pak potvrzují i tři zahozené sedmičky.

Za rozhodnutého stavu už domácí trenér Hlavatý víc protáčel sestavu a na lavičku si mohly sednout i jinak soupeřkami pečlivě střežené hráčky národního týmu Kutlvašrová s Knedlíkovou, které nebyly úplně zdravotně fit a do odvety šly přes bolest se zatnutými zuby. Rozdíl skóre potom ale narostl až do podoby debaklu.

"Některé naše holky zřejmě před odvetou uvěřily vidině postupu a to jim hodně svázalo ruce. Deset technických chyb jen v prvním poločase, s tím nemůžeme proti tak kvalitnímu soupeři uspět," uvažoval trenér Hlavatý.

"Nemyslím, že by rozdíl osmnácti branek byl úplně reálným odrazem kvalit obou celků, ale tím nebyla ani ta pařížská remíza. Viděl bych to tak někde mezi tím, takže postup Issy je zcela zasloužený. Vysoká domácí prohra před bouřlivou kulisou mě ale samozřejmě mrzí," doplňoval kouč.

Challenge Cup házenkářek - čtvrtfinálová odveta
Slavia Praha – Issy Paříž 23:41 (12:22)
Nejvíce branek: Kutlvašrová a Jačková po 5, Knedlíková a Rajnohová po 3, Kordovská 3/1, Selucká 2 -Goudjoová 7, Signateová a Briemantová po 6, Oftedalová 6/5, Gardoniová 5, Wibeová 3. Rozhodčí Thomassen a Schmack (oba Belg.), vyloučení 5:6, sedmimetrové hody 4/1:6/6, 1000 diváků. První utkání 27:27, postupuje Paříž.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.