Hlavní obsah

Kladenští volejbalisté obhájili titul, poslední zápas vyhráli 3:0

KLADNO

Kladenští volejbalisté obhájili extraligový titul, který před rokem získali ještě pod hlavičkou Odolena Vody. Ve finále Středočeši porazili Liberec 4:2 na zápasy, poslední krok dnes učinili domácím vítězstvím 3:0.

Článek

Po zcela jednoznačném prvním setu, v němž hosté uhráli jen 12 bodů, se průběh zápasu vyrovnal. Přesto i druhou sadu získali domácí, kteří v dramatické koncovce využili třetí setbol. V závěrečném dějství přibývaly body na obou stranách stejným tempem opět jen do poloviny setu, pak domácí znovu přitvrdili podání a za nadšeného skandování zaplněného hlediště proměnil hned první mečbol Skladaný.

Kladenští si tak zajistili místo v Lize mistrů, přestože ho semifinálovou účastí v Klubovém poháru pro český volejbal vybojoval právě Liberec. Nástupce Odolena Vody vyhrál nejvyšší soutěž poosmé v historii, suverén základní části Liberec skončil stejně jako loni druhý. Kladno přitom do play off vstupovalo až z třetího místa, ale po vyřazení Zlína přešlo přes České Budějovice a nezastavilo se ani ve finále.

Sérii o titul provázely slovní přestřelky. Před dnešním zápasem si Liberečtí stěžovali na to, že protivník porušil reglement soutěže a neumožnil jim v den utkání trénovat ve své hale. Majitel kladenského klubu Jindřich Licek zase trval na tom, že pokud svaz neodloží sedmý zápas, v němž by Kladnu chybělo trio slovenských reprezentantů, nechá soupeře vyhrát kontumačně.

Olej do ohně přilil i začátek dnešního utkání. To začalo s půlhodinovým zpožděním, protože se v kladenské hale protáhla soutěž ve sportovních tancích, a Liberečtí před rozhodnutím delegáta uvažovali o tom, že odjedou domů.

Kladno - Liberec 3:0 (12, 25, 19)
Rozhodčí: Fink, Dvořák. Čas: 78 min. Diváci: 1500. Konečný stav série: 4:2.
Kladno: Masný, Ogurčák, Holubec, Rybníček, Skladaný, Pakosta, libero Polanský - Fokt, Marel.
Liberec: Ticháček, Bican, Dittrich, Rejlek, Jeslínek, Zadražil, libero Kryštof - Vencovský, Čermák, Bíza.

Reklama