Hlavní obsah

Nymburský Rančík začal cítit dusno

Nymburk

Mračna nad Nymburkem se rozestupují jen pomalu. V domácí soutěži zatím stihl český basketbalový mistr pouze jeden zápas, v mezinárodní VTB lize uspěl až na čtvrtý pokus.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalista Nymburka Radoslav Rančík (uprostřed).

Článek

„Sezóna jede skoro měsíc a zatím jsme toho moc neukázali. Zejména v obraně jsme dělali hodně školáckých chyb a vyvíjeli energii na nesprávné věci. Docela zhoustla atmosféra," začal cítit dusno ve 35 letech nejstarší z hráčů Radomír Rančík.

Po ligovém skalpu kazašské Astany ale věří, že rozpačitosti dosavadních výkonů odzvonilo. „Konečně jsme zahráli týmově, na hřišti už byla vidět i vzájemná výpomoc. Sladění přece jen trvá nějakou dobu, teď musí přijít náš čas," míní slovenský pivot před dnešním vstupem do Eurocupu ve francouzském Nancy.

„Těžko předvídat průběh, máme ve skupině těžké soupeře, ale nemůžeme uhnout z jasně vytčeného cíle v podobě postupu," říká Rančík. Eurocup je druhá nejvýznamnější soutěž na kontinentu po Eurolize a Nymburk při osmé účasti plánuje vyrovnat historické maximum v podobě čtvrtfinále.

V základní skupině budou jeho dalšími soupeři německý Oldenburg, Sevilla, Virtus Řím a belgické Charleroi. „Každý, koho v poháru potkáme, je vážně na vysoké úrovni. Už s Nancy, kde pod košem dominuje reprezentant Pietrus, musíme být připraveni na nekompromisní basketbal. Musíme makat na doskocích, aby soupeř nedostal deset patnáct míčů navíc," upozorňuje Rančík.

Reklama

Související témata: