Hlavní obsah

VIDEO: Horkokrevný Číňan rozkopal reklamní panely. Přišel o milión korun

Peking

Pořádně bouřlivou oslavu vítězství předvedl na Světovém poháru v Düsseldorfu čínský stolní tenista Čang Ťi-kche. Po závěrečné výměně finálového duelu s krajanem Ma Lungem vybuchl v nadšení takovým způsobem, že rozkopal reklamní panely ohraničující hrací plochu. Číňan pak ještě na závěr z radosti svlékl tričko a hodil ho fanouškům do hlediště.

Čínský stolní tenista rozkopal reklamní panely.

 
Článek

Mezinárodní federace ITTF nenechala jeho pozápasový incident s reklamními panely bez povšimnutí a za trest mu odebrala tučnou prémii 45 tisíc dolarů (téměř milión korun).

Šestadvacetiletý olympijský vítěz z Londýna a dvojnásobný mistr světa ve dvouhře se za své chování omluvil. "Bylo to nepřijatelné a mrzí mě to. Bylo to úžasné vítězství. Cítil jsem se pod velkým tlakem, protože lidé nevěřili, že jsem ve formě," uvedl Čang Ťi-kche.

Dohru pro něj bude mít oslava i v Číně: reprezentační šéftrenér Liou Kuo-liang oznámil, že hráč bude muset na terapii. "Tlak není žádnou omluvou. Stydím se za něj. Musíme ho přimět k tomu, aby dokázal zvládnout emoce a správně se chovat," řekl kouč.

Reklama