Hlavní obsah

LA Lakers - Golden State 115 - 136Ani 44 bodů Kobeho Bryanta neodvrátilo další prohru Lakers

New York

Basketbalisté Los Angeles Lakers utrpěli v desátém utkání sezony NBA devátou prohru, tentokrát na domácí palubovce podlehli Golden State 115:136. Nezabránil tomu ani Kobe Bryant s 44 body. Hollywoodský celek tak pokračuje v nejhorším vstupu do sezony v klubové historii.

Článek

Bryant dal všechny body za tři čtvrtiny, do té poslední už nenastoupil, protože Lakers prohrávali o 36 bodů. Svůj nejlepší střelecký výkon v sezoně předvedl dva dny poté, co proti San Antoniu dal jediný koš z pole a celkem jen devět bodů. "Ukazuje to, že je to pořád ten Kobe a stále umí dát 44 bodů. Kobe je Kobe a vždycky dává koše, bez ohledu na to, kolik mu je," řekl trenér Golden State Steve Kerr o šestatřicetiletém lídrovi týmu soupeře.

Hosty vedl s 30 body a 15 asistencemi Stephen Curry, dvouciferný počet bodů zaznamenalo dalších šest jeho spoluhráčů. Warriors v tomto kalendářním roce porazili Lakers už potřetí za sebou, což se jim naposledy povedlo před 20 lety.

Warriors dali o dva body více, než padlo v celém utkání mezi Oklahomou a Houstonem. V nepohledném duelu zvítězili hostující Rockets 69:65 a drží si skvělou bilanci devíti výher proti jediné porážce.

Už devět let se nestalo, aby k vítězství v NBA stačilo 69 a méně bodů. Ani jeden z týmů se s úspěšností střelby nedostal přes 30 procent. Rockets k výhře dovedl 19 body James Harden, který trefil důležitou trojku za stavu 65:65. "Tenhle zápas se do Síně slávy NBA nedostane," poznamenal výstižně kouč Houstonu Kevin McHale.

Basketbalisté New York ukončili sedmizápasovou šňůru porážek vítězstvím nad Denverem 109:93. Knicks si připsali teprve třetí výhru v sezoně, k níž si pomohli hlavně ve druhé čtvrtině, kterou ovládli 31:8. V útoku se dařilo Carmelovi Anthonymu a J.R. Smithovi, oba dali po 28 bodech.

Miami doma podlehlo Milwaukee 84:91. Floridskému celku scházel Dwyane Wade a utkání se nepovedlo Chrisi Boshovi, který proměnil jen dvě ze 17 střel z pole. Bucks táhl rozehrávač Brandon Knight s 20 body.

Výsledky NBA:
LA Lakers - Golden State 115:136, Miami - Milwaukee 84:91, New York - Denver 109:93, Oklahoma City - Houston 65:69.

Reklama