Hlavní obsah

Házenkářky skončily na juniorském šampionátu šestnácté

BRNO/ZLÍN

České házenkářky obsadily na juniorském mistrovství světa v Brně a ve Zlíně šestnácté místo z 20 účastníků. V sobotním závěrečném utkání prohrál domácí výběr s Angolou vysoko 22:36. Ve srovnání s umístěním na minulém šampionátu předloni v Makedonii si české juniorky o čtyři pozice pohoršily.

Článek

České reprezentantky do utkání ve Zlíně nevstoupily dobře a záhy prohrávaly o šest gólů. Nedařilo se jim především v útoku, skoro všechny střely z dálky končily buď na angolských blocích, nebo mimo branku.

Poločas skončil rozdílem devíti gólů a nepovedený zápas z české strany pokračoval i po přestávce. Naopak prakticky nezastavitelná angolská kanonýrka Isabel Fernandesová se díky 13 zásahům dostala do čela pořadí nejlepších střelkyň šampionátu.

Trenér Petr Babák se na své svěřenkyně zlobil, podle jeho názoru utkání vypustily. "Angolanky jsou hodně silné ve hře jedna na jednu, naše obrana dnes navíc měla totální výpadek. Chybělo i větší sebeobětování i chuť do hry," prohlásil. "Nedařilo se nám, největší problém byl v psychice," zhodnotila české vystoupení na turnaji spojka Pavla Poznarová.

Šampionát vyvrcholí v neděli, o titul budou v Brně hrát Rusko a Norsko.

Mistrovství světa juniorek v házené:
O 7. místo:Chorvatsko - Polsko 38:30 (18:14)
O 9. místo:Brazílie - Japonsko 30:24 (13:12)
O 15. místo:Angola - ČR 36:22 (18:9)
Nejvíce branek: Fernandesová 13/2 - Zachová 8, Hrbková 4/2.

Reklama