Hlavní obsah

Portland - Washington 103:96Hrdina Aldridge nešel na operaci a Portlandu pomohl k důležité výhře

New York

Basketbalista LaMarcus Aldridge odložil operaci zraněného palce na ruce a jeho oběť přinesla důležitou výhru, když Portland zdolal silný Washington 103:96. Aldridge pomohl Blazers v bitvě o play off 26 body.

Článek

Wizards vedli v Portlandu v prvním poločase až o 14 bodů, ale domácí zabojovali a vyrovnali. V polovině poslední čtvrtiny pak trefili domácí Wesley Matthews s Damianem Lillardem tři rychlé trojky a zlomili zápas ve prospěch domácích, kterým pak už stačilo jen proměňovat trestné hody.

„Nechtěl jsem z mého návratu dělat nějaký velký příběh. Chtěl jsem prostě zkusit hrát, protože Washington má silný tým s tvrdými pivoty. Věděl jsem, že když to půjde proti nim, tak zvládnu hrát v pohodě a docela to šlo," řekl po utkání Aldridge. „Nemůžu ho dostatečně vyzdvihnout. Zahrál skvěle. Nejenom že hrál a nezveličoval to, ale hrál s maximálním nasazením, nebál se kontaktu a byl agresivní," kvitoval přítomnost své hvězdy trenér Portlandu Terry Stotts, jehož tým je třetí v Západní konferenci.

Detroit hrál v posledních týdnech velmi dobře, ale tentokrát vůbec nestačil na Milwaukee a podlehl 86:101. Navíc přišel o rozehrávače Brandona Jenningse, který odstoupil v průběhu utkání kvůli bolavé noze. Bucks trefili 11 trojek, připsali si 33 asistencí a zápas jasně ovládli.

New Yorku Knicks neprodloužili svou nejdelší vítěznou sérii v sezoně na čtyři zápasy, když bez Carmela Anthonyho podlehli Charlotte 71:76. Anthony plánovaně šetřil svá kolena při druhém utkání ve dvou dnech a Knicks se bez něj nedařilo skórovat. Naopak Hornets zvítězili v devátém utkání z posledních jedenácti zápasů i díky 17 bodům Briana Robertse.

Favorizovaný Memphis si v domácím prostředí jasně poradil s Philadelphií 101:83. Jeff Green nastřílel 18 bodů, Zach Randolph přidal 17 a Grizzlies mohli v závěru v klidu šetřit opory.

NBA
Charlotte - New York 76:71, Memphis - Philadelphia 101:83, Milwaukee - Detroit 101:86, Portland - Washington 103:96, Utah - Brooklyn 108:73.

Reklama

Související témata: