Hlavní obsah

Chceme udržet druhé místo před play-off, nastiňuje manažer děčínské ambice

Děčín

Druhé místo v Českém poháru si už vybojovali basketbalisté Děčína v probíhající sezóně, ale soutěžní ročník zdaleka nekončí. Naopak má před sebou další vrchol. Do důležité fáze vstupuje Kooperativa NBL, v níž severočeskému týmu patří rovněž stříbrná pozice v průběžné tabulce. A pokud družstvo nepotká takříkajíc výsledkový kolaps, měli by si Děčínští stávající příčku udržet také pro začátek play-off. V tomto duchu uvažuje i sportovní manažer klubu ing. Jakub Důra v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Vraťme se nejprve k Českému poháru. Jak hodnotíte účinkování týmu na finálovém turnaji v Brně?

Druhé místo v poháru je úspěchem. Pro Děčín to byla druhá finálová účast v historii. Z dlouhodobého hlediska jde tedy o velmi pozitivní fakt. Ale na druhou stranu víme, že při neúčasti Nymburka, jakožto nejlepšího českého týmu, si na samotnou trofej brousila zuby všechna čtyři družstva na závěrečném turnaji. A že jsme ve finále prohráli s Prostějovem, nás mrzí o něco víc, než kdyby tam byl Nymburk. Současně ale respektujeme sílu soupeřů a zkrátka vnímáme, že liga je kromě Nymburka velmi vyrovnaná a svědčil o tom i Český pohár.

Pohárová klání se odehrála na neutrální půdě v Brně. Přesto jste měli podporu věrných příznivců. Jak to berete?

Samozřejmě, že pohár je jinou soutěží, ale se stejnými týmy jako v lize. Nešlo proto o konfrontaci, kde bychom narazili na jiné pojetí apod. Přijel za námi do Brna autobus s fanoušky a klobouk dolů před nimi. Zájezd se setkal s kladnou odezvou. Měli jsme neutuchající přízeň děčínských diváků, kteří tam přicestovali. Jejich podpora byla obdivuhodná i navzdory tomu, že naše družstvo nepodalo ve finále ideální výkon.

Určitě se již soustřeďujete znovu na Kooperativa NBL.

Ano, řekli jsme si: pohár je za námi. Vyhodnotili jsme si ho a nyní se zaměřujeme na ligu, která směřuje do své závěrečné fáze. Rozhodně nepodceňujeme žádného soupeře a musíme jít zápas od zápasu. Velmi atraktivní jistě bude souboj s Prostějovem v pondělí 9. března v naší hale před televizními kamerami, jenž navíc bude součástí charitativního projektu Každý koš pomáhá. Ligu máme dobře rozehranou a druhé místo po základní části máme ve svých rukách. Náš náskok před třetím Prostějovem není sice nijak ohromný, ale uvědomujeme si, že pokud zvládneme zmíněný zápas doma a nenastane nějaký kolaps ve více dalších utkáních, druhé místo udržíme. Bude pěkné, když se dál povezeme na stávající vítězné vlně.

Můžete upřesnit, jakou máte s Prostějovem letošní ligovou bilanci?

Dvě vítězství a jednu porážku. Dokázali jsme tam totiž vyhrát, i když nám zrovna chyběl Jakub Houška. Prostějov se v poslední době posílil o reprezentačního pivota Kamila Švrdlíka. Je jasné, že se Prostějov bude snažit sesadit nás z druhé příčky. Ale liga není jen o několika týmech. Zvedají se celky z konce tabulky Brno, USK Praha i Kolín a každý může potrápit každého.

Reklama

Související témata: