Hlavní obsah

Pauzu čeká první test v roli trenéra házenkářské reprezentace

PRAHA

Mužská házenkářská reprezentace se od pátku do neděle utká v nizozemském Leeuwardenu s Egyptem, Rumunskem a domácím výběrem. Turnaj bude prvním testem Pavla Pauzy v roli trenéra národního týmu, pro jeho svěřence zase první přípravou na lednovou předkvalifikaci o postup na mistrovství světa 2007.

Článek

Pauza, který v srpnu vystřídal Rastislava Trtíka, sází hlavně na prověřené hráče. V nominaci se objevila jména jedenácti legionářů včetně tradičních opor Jana Filipa, Davida Juříčka, Filipa Jíchy či Karla Nocara.

Příležitost však dostanou i mladíci, které Pauza zná ze svého předchozího působení u juniorské reprezentace: pozvánky se dočkali Tomáš Řezníček, Jiří Motl, Jan Sobol a nakonec i Jakub Krupa. Ten na postu brankáře nahradil zkušeného Martina Galiu, jenž má teploty. Družstvo se sešlo v pondělí na soustředění v Nymburku, odkud ve čtvrtek odcestuje do Nizozemska.

"Od turnaje si slibuji, že si prověřím nejen základní kádr, který by měl celek táhnout, ale příležitost dostanou i ti hráči, kteří toho dosud v reprezentaci tolik neodehráli," řekl Pauza.

Zřejmě největším soupeřem Čechů v boji o prvenství bude tým Egypta. Africký tým patří dlouhé roky ke světové špičce a na posledním mistrovství světa jen těsně nepostoupil z těžké základní skupiny a obsadil konečnou čtrnáctou příčku. Pro Rumunsko a domácí tým bude turnaj, stejně jako pro Čechy, zkouškou na předkvalifikaci. Národní tým se v ní utká systémem doma - venku s Makedonií, Estonskem a Kyprem.

Nominace ČR:
Brankáři: Jakub Krupa (Zubří), Petr Štochl, spojky: Jiří Vítek (oba Istres/Fr.), Karel Nocar (Chambéry/Fr.), Filip Jícha (Lemgo/Něm.), Jiří Hynek (Melsungen/Něm.), Tomáš Řezníček (Velenje/Slovin.), Daniel Kubeš (Lübbecke/Něm.), Jakub Szymanski (Djurgaarden/Švéd.), Pavel Horák, křídla: Jan Sobol, Tomáš Heinz (všichni Karviná), Jan Filip (Nordhorn/Něm.), Jiří Motl (Lovosice), pivoti: David Juříček (Montpellier/Fr.), Petr Hrubý (Melsungen/Něm.).
Program turnaje:
Pátek 28. října: Nizozemsko - Rumunsko (19:00), ČR - Egypt (21:00).
Sobota 29. října: Nizozemsko - ČR (17:00), Egypt - Rumunsko (19:00).
Neděle 30. října: Rumunsko - ČR (12:00), Nizozemsko - Egypt (14:00).

Reklama