Hlavní obsah

Menegattiová, Orsiová-Tothová - Kolocová, Sluková 2:0Volejbalistky Kolocová a Sluková skončily na MS opět sedmnácté

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková obsadily na mistrovství světa stejně jako před dvěma roky dělené 17. místo. Nejlepší český pár dnes v prvním kole play off podlehl v Rotterdamu Italkám Martě Menegattiové a Viktorii Orsiové Tothové po setech 19:21 a 18:21.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková prohrály na MS prohrály s italským párem.

Článek

"Po celou dobu zápasu jsme si v důležitých momentech buď nahrály přes síť, nebo dva metry od sítě. Takhle se proti takovým soupeřkám nedá hrát, chyběl nám drajv. Italky hrály kvalitněji, bojovaly a chtěly to víc," řekla Sluková Radiožurnálu. "Celkově nemůžeme šampionát hodnotit pozitivně," doplnila ji spoluhráčka.

Kolocové a Slukové se ani na šampionátu v Nizozemsku nepovedlo vylepšit letošní nevýraznou sezonu o velký úspěch. Na Světovém okruhu vybojoval pátý pár z olympijských her v Londýně zatím nejlépe devátou příčku. Loni touhle dobou měly české hráčky na kontě premiérový triumf v elitním seriálu z pražské Štvanice a ještě cennější prvenství na grandslamu v Berlíně.

"Děláme chyby, které bychom dělat neměly. Na činnostech, na kterých dlouhodobě pracujeme, není vidět progres. Loni jsme jely od pražského triumfu na vlně," řekla Sluková. "My jako malý tým musíme být v některých činnostech nadstandardní. Chybí nám zažrání, ale i trocha štěstí. Pořád padáme přes stejné překážky, což je ubíjející," dodala.

Po úterní porážce s polskou dvojicí Kinga Kolosiňská, Monika Brzosteková na závěr základní skupiny dnes Kolocová se Slukovou zápas s třináctými nasazenými Italkami dobře rozehrály. V prvním setu vedly 12:7 a v koncovce ještě 18:16, ale pak se soupeřkám povedla čtyřbodová šňůra. První setbol ještě Sluková odvrátila, smeč Orsiové Tothové již sadu ukončila.

Druhý set byl dlouho vyrovnaný, než se Italkám povedlo utéct na 17:14. Český pár nasazený jako číslo čtyři pak už snížil odstup maximálně na dva body. Italské hráčky zásluhou Menegattiové proměnily druhý mečbol.

"Nehrály jsme nejlépe, jak umíme, ale hlavně, že jsme vyhrály," uvedla Menegattiová. "Špatně jsme začaly, byl to náročný zápas, ale zachovaly jsme klid a hrály trpělivě," řekla italská volejbalistka, která na minulém šampionátu obsadila s tehdejší partnerkou Gretou Cicolariovou páté místo.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Nizozemsku:
Ženy:
Play off - 1. kolo: Menegattiová, Orsiová-Tothová (It.) - Kolocová, Sluková (ČR) 2:0 (19, 18).

Reklama