Hlavní obsah

ČR - Francie 1:3 Volejbalisté v přípravě na ME podlehli vítězům Světové ligy

Jablonec nad Nisou

Čeští volejbalisté prohráli v přípravě před mistrovstvím Evropy s vítězi Světové ligy Francouzi 1:3 na sety. Odveta se bude hrát v sobotu opět v Jablonci nad Nisou. České volejbalistky porazily v prvním ze tří zápasů v přípravě na evropský šampionát v Antverpách domácí Belgii po tuhém boji 3:2. Druhé utkání je na programu v sobotu opět v Antverpách.

Článek

Svěřenci trenéra Zdeňka Šmejkala podlehli francouzskému týmu v letošním roce už popáté. V červnu s ním ve čtyřech utkáních uhráli set až na čtvrtý pokus. Dnes byli favoritovi poměrně vyrovnaným soupeřem a třetí sadu získali v poměru 25:21. První a čtvrtý set navíc prohráli jen těsně 24:26 a 23:25. Nejlépe bodujícím hráčem byl David Konečný z francouzského Tours, jenž zaznamenal 14 bodů.

Česká mužská reprezentace i Francie se chystají na říjnový evropský šampionátu, který Šmejkalův tým zahájí 9. října zápasem s Nizozemskem. Pak jej čeká ve skupině A ještě Bulharsko a Německo.

Už i s oporami

Rozhodující tie-break v Belgii české volejbalistky vyhrály 15:11. V základní sestavě českého týmu už nastoupily hlavní opory Aneta Havlíčková a Julie Kovářová. Postupně dal kouč Carlo Parisi příležitost všem hráčkám. "Tyto poslední tři zápasy před evropským šampionátem považuji za důležitý výkonnostní test. Cením si dnešního výsledku, neboť jsme porazili bronzový tým z posledního mistrovství Evropy," uvedl Parisi.

České volejbalistky odvedly výkon na hranici svých možností. "Kromě výsledku jsou pro mě důležité některé vynikající momenty na naší straně. Na druhé straně jsme ale draze platili za chyby. Celkově hodnotím přípravu jako vydařenou," dodal Parisi.

Přípravný zápas volejbalistů před ME - Jablonec:
ČR - Francie 1:3 (-24, -20, 21, -23).
Přípravný zápas volejbalistek před ME - Antverpy:
Belgie - ČR 2:3 (20, -17, 24, -20, -11)
Sestava ČR: Havlíčková, Vincourová, Havelková, Mlejnková, Trnková, Sajdová, libero Kovářová - Vanžurová, Toufarová, Smutná, Hodanová, Vyklická, Kossányiová. Trenér: Parisi.

Reklama

Související témata: