Hlavní obsah

Draci srovnali stav finále baseballové extraligy

Brno

Obhájci baseballového mistrovského titulu Draci Brno porazili ve druhém finále extraligy Kotlářku Praha 8:3 a srovnali stav série na 1:1. O výsledku rozhodla pátá směna, v níž Brňané získali pět bodů. Finálová série na tři vítězství pokračuje v sobotu dvěma zápasy v Praze. Pokud se v nich nerozhodne o mistru, určí vítěze až závěrečný pátý duel v neděli v Brně.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

V sobotním úvodním zápase zaskočila Kotlářka soupeře čtyřmi body v úvodních dvou směnách. "Draky jsme dostali pod tlak. Získat jedno vítězství v Brně považujeme za dobrý vklad," řekl ČTK sportovní manažer Kotlářky Filip Červenka. K úspěchu Kotlářce výrazně dopomohl nadhazovač Marek Červenka, který povolil soupeři jen pět odpalů.

"Kotlářka sobotní zápas vyhrála zaslouženě, byla lepší. V boxerské terminologii jsme utkání jen ustáli. I když jsme měli několik možností výsledek otočit," poznamenal kouč Draků Arnošt Nesňal.

Pilířem Draků v nedělní odvetě byl nadhazovač Martin Schneider, který odvedl excelentní výkon. "Situace se otočila, tempo jsme diktovali tentokrát my. Potvrdilo se, že bude finálová série hodně vyrovnaná," dodal Nesňal.

V týmu Kotlářky se podařil v šesté směně homerun Červenkovi, který ale znamenal pouze jeden bod, neboť mety byly prázdné. "Udělali jsme hodně chyb v obraně a Draci nás za ně potrestali. Soupeř nám po páté směně odskočil a utkání se nám už nepodařilo otočit. Určitě máme v pražské odvetě šanci na úspěch. Výhodou může být silná skupina nadhazovačů. Série je stále otevřená," řekl Červenka.

Finále play off baseballové extraligy:
1. zápas
Draci Brno - Kotlářka 5:8
2. zápas:
Draci Brno - Kotlářka 8:3
Stav série 1:1.

Reklama