Hlavní obsah

České Budějovice - Düren 0:3Volejbalisté Českých Budějovic v poháru končí

České Budějovice

Volejbalisté Českých Budějovic skončili v Poháru CEV v osmifinále. Po pětisetové porážce v Německu s Powervolleys Düren prohrál Jihostroj v domácí odvetě hladce 0:3.

Článek

"Teď převládá veliké zklamání. Vypadli jsme z poháru, moc nás to mrzí. Düren nás přehrál, hlavně jejich univerzál, kterého jsme nedokázali ubránit po celé utkání. Měli dobrý servis, to asi rozhodlo," řekl spolupracovníkovi ČTK smečař Tomáš Fila.

Český vicemistr sice do dvojzápasu nadějně vstoupil, jenže před dvěma týdny v Německu neudržel dvousetový náskok a od té doby už na bundesligového protivníka nestačil. Zaplněná hala v Českých Budějovicích sledovala zejména galapředstavení levorukého univerzála Geverta, který se v odvetě postaral o 19 bodů hostujícího týmu.

V polovině prvního setu se Dürenu podařilo několikrát zablokovat jihočeské smečaře a vypracoval si rozhodující náskok. Díky podání Filipa Habra a útokům Maciela se v druhém setu Jihostroj dostal do vedení 13:9, ani to mu ale k úspěchu nestačilo.

Budějovičtí měli stále o co hrát, v případě vítězství 3:2 by přišel ke slovu "zlatý set". V třetí sadě se činil Kryštof v obraně v poli i Maciel v útoku, ale Düren už na cestě za postupem nezabrzdili. "Nám nešel servis. Soupeř naopak podával velmi dobře, proto jsme také hůř útočili. Oni byli zkrátka lepší," uznal smečař Petr Michálek.

Odvetné utkání 2. kola Poháru CEV volejbalistů:
Jihostroj České Budějovice - Powervolleys Düren (Něm.) 0:3 (-20, -20, -19)
Rozhodčí: Willems (Belg.), Sikanjic (Licht.). Čas: 78 min. Diváci: 1350. První zápas 2:3, postoupil Düren.
Sestava a body Č. Budějovic: Habr 5, Fila 1, Mach 7, Maciel 9, Michálek 10, Sobotka 5, libero Kryštof - Kuliha 2, Kraffer. Trenér: Svoboda.
Nejvíce bodů Dürenu: Gevert 19, Verhoeff 11, Barthel 5.

Reklama

Související témata: