Hlavní obsah

Na pláži byly Sluková s Hermannovou k neporažení, nervy ale přišly při Slavících

Praha

Letošní rok začínaly každá na jiné straně sítě, zažily během něj nezdary i ostře sledované rozchody se svými parťačkami. Na konci sezóny se ale z plážových volejbalistek Markéty Slukové a Barbory Hermannové stal neporazitelný pár.

Foto: Sport.cz

Při pobytu v New Yorku vyrazily Markéta Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová i na basketbalovou NBA.

Článek

V čínském Sia-menu po vítězném startu turnaj skrečovaly pro zranění Slukové, ale po návratu už jen vyhrávaly. Nejprve premiérový titul v turecké Antalyi, přemožitelky nenašly ani v Pelhřimově na turnaji zvaném halové mistrovství střední Evropy. „Paráda, takhle jsme si sezónu ani neplánovaly zakončit,“ připouští Hermannová.

Klíčový sběr bodů začne po Novém roce, každé zaváhání bude znamenat snížení nadějí na start v Riu. „Vím, že pokud jsme chtěly o olympiádu v tomhle složení usilovat, měly jsme se rozhodnout dřív, takhle je to komplikované. Ale máme obrovskou chuť o hry zabojovat a trocha času je,“ věří Sluková, která byla pátá v Londýně s Kristýnou Kolocovou.

Deset dnů na farmě

Nové spoluhráčky částečně obětovaly přípravě i dovolenou, po sezóně letěly do Arkansasu. „Byly jsme deset dnů na farmě u učitelů jógy, daleko od města, vysoko v horách, kde byla jen zvířata,“ pochvalovala si mentální přípravu Hermannová.

O to drsnější přechod byl pak z ticha hor do životem tepajícího New Yorku, kde stihly NBA, Lvího krále na Broadwayi i nákupy. „Dárky? Koupila jsem toho dost, ale spíš pro sebe,“ smála se Hermannová.

Zážitkem bylo i předávání Českých slavíků, kdy beachvolejbalistky vyhlašovaly třetí nejlepší skupinu Kryštof. „To jsem byla nervóznější než před zápasem. Jen mě mrzelo, že nemohli dorazit osobně,“ litovala Hermannová neúčasti své oblíbené kapely. „Ale s Richardem Krajčem mám fotku po fotbale Česko-Turecko, odchytila jsem ho na přechodu před stadiónem,“ usmívala se.

Reklama