Hlavní obsah

Novyj Urengoj - Zlín 3:1Zlín se prohrou v Urengoji rozloučil s Vyzývacím pohárem

Novyj Urengoj

Zlínští volejbalisté prohráli v osmifinále Vyzývacího poháru v ruském Urengoji 1:3 a po předchozí domácí porážce 0:3 v soutěži končí. Hostům se podařilo v odvetném utkání alespoň snížit na 1:2, to už ale měli domácí volejbalisté po zisku dvou setů postupovou jistotu. Ve zlínském týmu zaznamenal Pavel Kolář 16 bodů, Josef Mlčúch 15.

Článek

Svěřenci trenéra Romana Macka zkušenějšímu soupeři vzdorovali i v úvodní sadě. V jejím závěru čtyřbodovou šňůrou snížili na rozdíl tří bodů (19:22), na víc ale už nestačili. Ve druhém setu ruský tým dominoval, razantním útokem a přesnou obranou na síti umožnil Fatře získat pouze osm bodů a zajistil si postup.

Domácí celek pak polevil v koncentraci. Hosté naopak hráli bez zábran a více riskovali. Vypracovali si náskok 11:4 a proměnili jej v zisk setu. Větší drama už ale ruský tým nedovolil a ve čtvrtém setu dovedl zápas po 93 minutách hry do vítězného konce.

Odvetné utkání osmifinále Vyzývacího poháru volejbalistů:
Fakel Novyj Urengoj - Fatra Zlín 3:1 (20, 8, -21, 22)
Rozhodčí: Zdraveski (Mak.), Sirakov (Bulh.). Čas: 93 min. Diváci: 390.
Nejvíce bodů Urengoje: Šipotko 19, Alexejev 18, Vlasov 15.
Sestava a body Zlína: Barák 3, Uchytil 6, Mlčúch 15, Kolář 16, Vašíček 2, Navláčil 6, libero Obdržálek - Přikryl 1, Hupka 3, Truong. Trenér: Macek.
První zápas 3:0, postupuje Urengoj.

Reklama

Související témata: