Hlavní obsah

Při bagru propněte ruce, jinak to poletí kdovíkam. Novináři trénovali se Slukovou a Hermannovou

Praha

Markéta Sluková a Barbora Hermannová si zkusily plážový volejbal z trochu jiné stránky. V úterý dopoledne se z nich na chvíli staly trenérky - pod taktovku si vzaly sedm novinářů.

Trénink s plážovými volejbalistkami Slukovou a Hermannovou.Video: Sport.cz

 
Článek

„Baví mě to, předčilo to naše očekávání. Je fajn, že všichni umí aspoň pinknout do balónu," komentovala uprostřed tréninku s úsměvem Hermannová.

Plážové volejbalistky začaly s vysvětlováním nejdůležitějších základů. „Při bagru musíte mít hlavně propnuté ruce, nebo vám to poletí kdovíkam," radila Sluková.

„Taky byste neměli vybíhat moc brzy dopředu, nebo míč nevyberete," dodala Sluková. Hráčky předvedly, jak by měl vypadat správný úder a poté se přešlo k jednoduchému cvičení zvané „bagrovačka".

Na každou stranu hřiště se postavili čtyři hráči, jeden z nich šel do pole. Poté, co bagrem odehrál míč na druhou stranu, vystřídal ho další hráč. „To je vlastně taková obíhaná," prohlásil jeden z mých kolegů.

Hermannová se Slukovou přiznaly, že i ony dělají taková základní cvičení. „Není to taková zábava, ale je to potřeba," podotkla Hermannová.

Po chvíli jsme přešli ke hře. Ve dvojici jsem byla se Slukovou, proti nám se postavila Hermannová s jedním z mých kolegů.

Volejbal jsem nehrála poprvé, takže jsme si pár balónů vyměnily a dokonce naše soupeře porazily. Volejbalistky nás ale musely šetřit. Kdyby předvedly, jak na písku hrají normálně, asi bychom si ani neškrtli.

Reklama