Hlavní obsah

Basketbalisté Opavy v play off prvně v sezóně podlehli Pardubicím

Opava/Děčín

Basketbalisté Opavy jako jediní v úvodních zápasech čtvrtfinálových sérií NBL nevyužili výhodu domácího prostředí a podlehli Pardubicím 69:86. S Východočechy prohráli vůbec poprvé v sezoně, v základní části je čtyřikrát porazili. Druhý tým tabulky po základní části Děčín potvrdil roli favorita a porazil USK Praha 68:58.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Děčínský trenér Pavel Budínský.

Článek

Opava prohrála s Pardubicemi v NBL poprvé po sedmi výhrách ve vzájemných zápasech. "Neprosazovali jsme se proti tvrdé obraně. Jediný, kdo dnes hosty trápil, byl Jakub Šiřina, ostatní jako kdyby podlehli tíži play off," řekl opavský trenér Petr Czudek. Šiřina proměnil všechny čtyři trojkové pokusy a dal 23 bodů, v týmu soupeře byl střelecky stejně úspěšný Joseph Wall a přidal 11 doskoků.

"Utkání bylo tři čtvrtiny vyrovnané, ale závěr patřil nám. Pravda, zaznamenali jsme několik hodně těžkých košů střelbou z dálky, to je play off," konstatoval pardubický kouč Tomáš Bartošek, jehož hráči dali celkem 11 trojek.

Děčín proti USK 30 body ve druhé čtvrtině napravil střelecky nepovedený úvod, ale ve druhém poločase ztratil vedení o 14 bodů. Lukáš Feštr ve 35. minutě dokonce poslal USK trojkou do vedení 56:55, ale ve zbytku utkání už hosté dali jen jeden koš.

"My jsme do zápasu nevstoupili dobře, především v útoku jsme moc jančili, měli jsme taky špatnou selekci střel a někteří hráči špatně četli hru. Povedl se ale příchod náhradníků. Když už to vypadalo, že bychom mohli jít do většího trháku, tak jsme jim mentálními chybami umožnili vrátit se a jít dokonce o bod přes nás. Ale pak jsme se zase některými situacemi a šťastnými koši dostali zpět do vedení," řekl děčínský trenér Pavel Budínský.

Čtvrtfinále play off basketbalové ligy mužů - 1. zápasy:
Děčín - USK Praha 68:58 (8:14, 38:37, 53:45)
Nejvíce bodů: Carter 13, Jelínek 11, Ježek, Landa a Vyoral po 9 - Feštr, Grunt a Josipovič po 9.
Opava - Pardubice 69:86 (17:24, 36:37, 52:63)
Nejvíce bodů: Šiřina 23, Blažek 12, Cvek 7 - Wall 23, Autrey 19, Pandula 14, Nečas 10.

Reklama

Související témata: