Hlavní obsah

Oklahoma City - Golden State 133:105Stav série 2:1Basketbalisté Golden State utrpěli debakl. Green netrefoval koš, kop do rozkroku byl ale přesný

Oklahoma City

Basketbalisté Oklahomy ve třetím finále Západní konference NBA deklasovali Golden State 133:105 a v sérii vedou 2:1 na zápasy. Domácí tým táhli za vítězstvím Kevin Durant a Russsell Westbrook, kteří dohromady nastříleli 63 bodů.

Článek

Obhájcům titulu třetí utkání série s Oklahomou vůbec nevyšlo. V průběhu zápasu prohrávali až o propastných 41 bodů, což bylo jejich nejvyšší manko v celé sezóně. Jen za třetí čtvrtinu si Warriors nechali dát 45 bodů.

Nedařilo se Draymondu Greenovi, jenž proměnil jedinou z devíti střel z pole a už podruhé v sérii kopl do rozkroku oklahomského pivota Stevena Adamse. Rozhodčí tento incident posoudili jako nesportovní faul první kategorie, Green tak mohl v utkání pokračovat, prohru neodvrátil.

"Dostali jsme, co jsme si zasloužili," komentoval debakl trenér Golden State Steve Kerr.

Suveréni základní části ligy měli pouze dva střelce v dvouciferných číslech. Stephen Curry dal 24 bodů a Klay Thompson nastřílel 18 bodů. Domácí Thunder měli šest dvouciferných střelců. Nejlepším byl Durant s 33 body, Westbrook k 30 bodům připojil 12 asistencí a osm doskoků. Poprvé v letošním play off měly obě hlavní hvězdy Oklahomy střeleckou úspěšnost nad 50 procent v jednom zápase.

"Takhle to nevyhrajeme. Jeden z nich bude muset mít střelecký výpadek," řekl křídelní hráč Golden State Klay Thompson k výkonům Duranta a Westbrooka.

Warriors prohrávají 1:2 na zápasy, což se jim stalo i před rokem v sériích s Memphisem a Clevelandem.

Play off NBA, finále Západní konference - 3. zápas:
Oklahoma City - Golden State 133:105, stav série: 2:1.

Reklama

Související témata: