Hlavní obsah

Nowitzkého čekají další dvě sezóny NBA v dresu Dallasu

Dallas

Německá basketbalová hvězda Dirk Nowitzki si prodlouží o další dva roky angažmá v Dallasu. Podle agentury AP se osmatřicetiletý hráč dohodl s texaským klubem na dvouleté smlouvě, která mu zaručuje 40 miliónů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Německá basketbalová hvězda Dirk Nowitzki bude v NBA dál oblékat dres Dallasu.

Článek

V NBA tak stráví nejméně 20 sezón, což se dosud povedlo jen šesti hráčům. Naposledy do této společnosti vstoupil v uplynulém ročníku Kobe Bryant, který již ukončil kariéru.

Nowitzki, který je celou svou kariéru v zámořské lize věrný Dallasu, si oproti dosavadnímu kontraktu výrazně polepší. Po minulé sezóně mu vypršela tříletá smlouva na 25 miliónů dolarů.

Před pěti lety Nowitzki s Dallasem vybojoval mistrovský titul a byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem finále. V roce 2007 získal stejné individuální ocenění za základní část. Je nejlepším ligovým střelcem mezi aktivními hráči, s bilancí 29 491 bodů mu patří v historickém pořadí šesté místo.

Novou posilou Dallasu bude Seth Curry, mladší bratr hvězdného Stephena Curryho z Golden State Warriors. Po vypršení smlouvy se Sacramentem uzavřel s Mavericks dvouletý kontrakt na šest miliónů dolarů. Pětadvacetiletý Seth má zatím k bratrovým výkonům daleko. V uplynulé sezóně měl v 44 zápasech průměr 6,8 bodu.

Reklama

Související témata: