Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka nebudou startovat ve VTB lize

Praha

Basketbalisté Nymburka se nepřihlásili do nové sezóny VTB ligy. Nebudou ji hrát poprvé od roku 2011. Český šampion se chce plně soustředit na FIBA Champions League a na účast v domácí NBL, kde Nymburk odehraje poprvé od sezóny 2012/13 kompletní program.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalista Jiří Welsch z Nymburka

Článek

"Na příští sezónu jsme přihlášku do VTB ligy nepodali. Důvodem jsou vysoké náklady spojené s účastí v soutěži. Je s tím spojené i to, že v domácí lize se v následující sezoně zúčastníme kompletního programu," řekl člen představenstva nymburského klubu Ondřej Šimeček pro klubový web. "VTB liga však měla o naše setrvání velký zájem. I vzhledem k našim úspěchům v soutěži máme dveře zpět otevřené," dodal a budoucí návrat týmu do VTB ligy nevyloučil.

Nymburk již patřil k tradičním účastníkům ruské soutěže otevřené pro týmy z ostatních zemí. V uplynulé sezoně poprvé postoupil do play off, ale ve čtvrtfinále prohrál s pozdějším vítězem CSKA Moskva.

V minulých letech Nymburk kvůli účasti vynechával část české ligy i Český pohár, tentokrát se však vedení klubu rozhodlo naplno soustředit na české soutěže a nově vzniklou Ligu mistrů, do které se Nymburk přihlásil.

Vedle Nymburka se nepřihlásily do VTB ligy ani gruzínské Tbilisi či finská Loimaa. Přibude naopak jeden nováček. V příští sezoně tak VTB ligu bude hrát čtrnáct mužstev místo dosavadních šestnácti.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články