Hlavní obsah

Miminko místo kariéry? Loni to bylo blízko, přiznává Sluková. Teď má přednost Tokio

Praha

Se Simonem Nauschem začala Markéta Sluková chodit už téměř před osmi lety, v září měli v americkém Arkansasu svatbu. Není divu, že nejúspěšnější české plážové volejbalistce posledních let proběhly hlavou myšlenky na založení rodiny. Po chvíli rozmyšlení ale plány minimálně o čtyři roky odložila. Se spoluhráčkou Barborou Hermannovou si chce v Tokiu zopakovat olympijskou účast z Ria.

Foto: Český olympijský tým, Facebook

České beachvolejbalistky Markéta Sluková a Barbora Hermannová (vpravo) v Riu.

Článek

Dohromady se daly během hektického loňského léta, zanedlouho vyhrály první turnaj Světové série, letos se staly vicemistryněmi Evropy a probojovaly se na olympiádu. Markéta Sluková Nausch, jak se nyní zkušenější z elitní české dvojice jmenuje, přitom připouští, že k úspěšnému společnému tažení vůbec nemuselo dojít.

Rodina měla navrch

„Loni, když jsme s Kristýnou (Kolocovou) ukončovaly spolupráci, měla jednu chvíli navrch varianta, že už bych nepokračovala a měla rodinu,“ přiznává osmadvacetiletá hráčka.

„Ale teď jsem moc ráda, že jsem to neudělala. Už bych asi byla na miminko připravená, ale chytla jsem novou motivaci, cítím, že máme šanci posbírat ještě další úspěchy, máme energii i sponzory, na rodinu je čas. Chtěla bych vyzkoušet, kam až to během dalších čtyř let dokážeme s Barčou dotáhnout,“ má jasno s výhledem na další olympiádu.

Svatba na farmě

Na kurtech bude po svatbě hrát s příjmením Sluková Nausch. „Ale soukromě budu už jen Nausch, asi se mi to dlouhé jméno nebude chtít vypisovat do všech kolonek,“ usmívá se.

Veselka s o deset let starším rakouským koučem proběhla v americkém Arkansasu, kam jezdí společně za odpočinkem i přípravou spojenou s jógou už několik let.

„Obřad proběhl u kamarádů na farmě, vzali jsme se v zahradě na trávě, spousta lidí byla jen naboso. Zasnoubeni už jsme tři roky a loni jsme si řekli, že se vezmeme v Americe v období po Riu bez ohledu na to, jestli se nám (na olympiádu) povede kvalifikovat,“ vysvětlovala Sluková Nausch, které svatbu odsvědčil starší bratr.

Reklama

Související témata: