Hlavní obsah

Liga mistrů je velkou motivací, říká volejbalový reprezentant Veselý

Liberec

Už od léta nedobrovolně schází na volejbalových palubovkách český reprezentant Jakub Veselý z Dukly Liberec. V první polovině roku přitom patřil k oporám národního týmu, jenže momentálně mu zdravotní stav ještě neumožňuje zasáhnout do bojů libereckého týmu v extralize ani v evropských pohárech. „ Velkou motivací je pro celý klub Liga mistrů,“ říká Veselý v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Co je důvodem vaší dlouhodobé absence na hřišti?

V květnu a červnu jsem odehrál s reprezentací zápasy ve Světové lize. V červenci se mi ale přihodilo zranění. Bylo to konkrétně v přípravě na kvalifikační turnaje o postup na mistrovství Evropy. Teď mám za sebou dva měsíce od operace chrupavky v koleně. Bohužel takové zranění může potkat všechny vrcholové sportovce, kteří používají nohy.

Neovlivnily složité zdravotní neduhy váš letní přestup z Benátek nad Jizerou do Dukly Liberec?

Ne, přestup byl už uskutečněný, než se mi to stalo.

S jakými pocity se vracíte do libereckého klubu?

Především je to po dlouhých osmi letech, z toho sedm jsem nepřetržitě strávil v zahraničí. I minulý rok v Benátkách nad Jizerou byl pozitivem. Každá sezóna má pro volejbalisty nějaký přínos.

Loni jste v Liberci nepoznal Ligu mistrů. Nyní se Dukla chystá na svoji druhou účast v řadě.

I když jsem minule za Liberec nehrál, sledoval jsem počínání Dukly takříkajíc zpovzdálí z Benátek nad Jizerou.

Pro vás coby zkušeného reprezentanta nejsou mezinárodní konfrontace něčím výjimečným. Co soudíte o Lize mistrů?

Je to nejlepší liga, která se dá hrát na klubové úrovni. Známe soupeře, kteří jsou velmi těžcí. Přesto se pokusíme něčeho dosáhnout a zabojovat i o nějaké vítězství. Byla by to odměna pro všechny v Liberci. Rzeszow, Berlín i Civitanova jsou kluby, které mají v sestavě reprezentanty různých zemí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.