Hlavní obsah

Welsch před Final Four favorizuje basketbalisty Barcelony

PRAHA

Basketbalisté FC Barcelona jsou pro jediného českého hráče v zámořské NBA Jiřího Welsche favoritem na vítězství ve finále Evropské ligy, které bude o víkendu hostit pražská Sazka Arena. Šestadvacetiletý hráč Milwaukee Bucks ve Final Four očekává vyrovnané bitvy, tipuje však, že ve finálovém utkání Barcelona porazí vítěze posledních dvou ročníků Maccabi Tel Aviv.

Foto: archiv

Jiří Welsch (na archivním snímku vlevo)

Článek

"Barcelona je můj osobní favorit na titul," citovala Welsche společnost Česká sportovní, která finále Evropské ligy v Praze organizuje. Welsch připomíná, že Barcelona před sezónou prošla mnoha změnami, přesto odchovanec holického basketbalu mužstvu věří.

"Z týmu Tau Ceramica přišel trenér Ivanovič a nový manažer Zoran Savič investoval nemalé peníze do nákupu nových posil," uvedl Welsch. "Přišel Američan se zkušenostmi z NBA Shamond Williams, italští reprezentanti Basile a Marconato, nebo řecký mistr Evropy Kakiuzis. To vše vytvořilo velmi silný a zkušený tým a Barcelona má vynikající sezónu," řekl Welsch. Katalánský velkoklub v Evropské lize naposledy triumfoval v roce 2003.

Maccabi nenaváže na triumfy z posledních dvou let

Český reprezentant si myslí, že Maccabi Tel Aviv nenaváže na triumfy z posledních dvou let, i když má ve svém středu nejlepšího hráče Evropské ligy Anthonyho Parkera. "Myslím, že nemají tak silný tým jako v minulých dvou letech. Ale zkušenosti z předešlých Final Four jim dávají určitou výhodu," podotkl Welsch.

Překvapit podle něj mohou CSKA Moskva a Tau Ceramica. Hlavně ruský klub prý může myslet vysoko, protože bude chtít napravit loňský kolaps. "Loni v Moskvě vyhořeli a prohráli i zápas o třetí místo, nyní to budou chtít napravit," uvedl Welsch. "Klíčem jejich hry je rozehrávač Holden. Tým je velmi vyrovnaný a má potenciál na to být celkovým vítězem," dodal bývalý hráč ligových celků Pardubic a pražské Sparty.

Španělská Tau Ceramica se opírá především o vítěze minulé olympiády v Aténách Argentince Luise Scolu. "Tau je stálice mezi nejlepšími evropskými týmy. Velkou psychickou sílu mužstva potvrdilo vítězství ve třetím zápase čtvrtfinále proti Panathinaikosu. Je sice papírově nejslabší z celé čtveřice, ale může se stát černým koněm turnaje," mínil Welsch.

Reklama

Související témata: