Hlavní obsah

Phoenix zostudil Lakers a překazil losangeleské derby

PHOENIX

Basketbalisté Phoenixu završili v sobotu obrat v sérii s Los Angeles Lakers suverénním domácím vítězstvím 121:90 a postoupili do druhého kola play-off. Suns vyhráli třetí utkání za sebou a stali se teprve osmým týmem v historii zámořské soutěže, který dokázal zvrátit nepříznivý stav 1:3 na zápasy.

Článek

Sedm hráčů domácího týmu dalo deset a více bodů, vedl je náhradník Leandro Barbosa s 26. Brazilský rozehrávač sehrál druhý nejlepší zápas v sezóně, v play-off životní. Podpořil jej Francouz Boris Diaw, který 21 body a devíti asistencemi opět potvrdil oprávněnost zisku ocenění pro hráče s největším výkonnostním skokem. A dirigentem byl rozehrávač Steve Nash, který má být podle zámořských médií dnes podruhé za sebou jmenován nejužitečnějším hráčem ligy.

"Boris a Leandro byli našimi nejlepšími hráči. Právě ti, které na začátku série každý kritizoval, že jsou slabí. Snad už všechny kritiky umlčeli," řekl Nash, který celý druhý poločas hrál s podvrtnutým kotníkem.

V semifinále Západní konference se Phoenix utká s dalším losangeleským klubem Clippers. Suns obratem v sérii překazili konání městského derby, jež by bylo historickou premiérou. Ještě nikdy se v americkém profesionálním sportu nestalo, aby spolu ve vyřazovací části hrály dva týmy z Los Angeles.

Jackson vypadl poprvé v kariéře v prvním kole

"Je ostuda, že jsme dnes nebyli důstojným soupeřem," konstatoval kouč Phil Jackson, který poprvé v trenérské kariéře poznal, jaké to je vypadnout v play-off v prvním kole. Do kalifornského týmu, se kterým od roku 2000 vyhrál tři tituly, se vrátil poté, co Lakers vloni poprvé od roku 1976 nepostoupili do vyřazovací fáze. Ani návrat zkušeného kouče nezměnil nic na tom, že hra postavená po odchodu Shaquilla O'Neala na výkonech Kobeho Bryanta nenese ovoce.

Nejlepší ligový střelec dal v sedmém zápase jen 24 bodů, avšak jen jeden ve druhém poločase, ve kterém se dostal k pouhým třem střelám. "Phoenix je napěchovaný talenty, má obrovskou útočnou sílu. Valili se na nás a my nebyli s to je zastavit," uznal Bryant.

Play-off NBA - 1. kolo
Západní konference - 7. zápas
Phoenix - Los Angeles Lakers 121:90 (konečný stav série: 4:3).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články