Hlavní obsah

Sluková a Hermannová vyhrály český souboj i v Gstaadu

Gstaad
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová vstoupily do turnaje Světového okruhu kategorie major v Gstaadu vítězstvím v českém souboji. Stejně jako ve čtvrtfinále předchozího podniku v Poreči zdolaly dvojici Kristýna Hoidarová Kolocová, Michala Kvapilová, tentokrát bez ztráty setu 21:14 a 21:18.

Foto: Sport.cz

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová (vlevo) a Markéta Nausch Sluková.

Článek

"Musela jsem se smát, když jsem viděla složení skupiny. Už zase?" uvedla Nausch Sluková pro ČTK. "Ale nakonec je dobré hrát proti někomu, koho známe a víme, co od něj čekat. Hrály jsme koncentrovaně a zůstaly v klidu i ve druhém setu, ve kterém tlačily," dodala.

Hermannová se cítila po přesunech před turnajem trochu unaveně, ale v zápase už měla energie dost. "Od začátku jsem hrála dobře. Holky ve druhém setu dotahovaly, ale čekala jsem to a zůstala soustředěná," řekla Hermannová.

Nausch Sluková s Hermannovou, které na chorvatském písku nakonec vybojovaly stříbrné medaile, si odpoledne připsaly ve skupině D další výhru, když zdolaly Argentinky Anu Gallayovou a Marii Virginii Zontaovou 21:15 a 21:17. Druhý český pár přehrál Němky Nadju Glenzkeovou a Julii Grossnerovou 21:19 a 21:15. Skupiny budou dohrány ve čtvrtek.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie major v Gstaadu:
Ženy - skupina D:
Hermannová, Nausch Sluková (4-ČR) - Hoidarová Kolocová, Kvapilová (13-ČR) 2:0 (14, 18)
Hermannová, Nausch Sluková - Gallayová, Zontaová (29-Arg.) 2:0 (15, 17)
Hoidarová Kolocová, Kvapilová - Glenzkeová, Grossnerová (20-Něm.) 2:0 (19, 15).

Reklama