Hlavní obsah

Soupeři házenkářů na MS: Španělsko, Egypt a Katar

BERLÍN

Soupeři českých házenkářů na světovém šampionátu v příštím roce budou v základní skupině mužstva Španělska, Egyptu a Kataru. Rozhodlo se o tom při dnešním losování v Berlíně. Šampionát se uskuteční od 19. ledna do 4. února v Německu za účasti 24 týmů.

Foto: www.jiri-reichl.cz

Český házenkář David Juříček přechází přes jednoho z hráčů soupeře.

Článek

Svěřenci trenéra Pavla Pauzy zahájí mistrovství 20. ledna utkáním s Katarem, 21. ledna nastoupí proti Egypta a boje ve skupině D, která se bude hrát v Brémách, zakončí 22. ledna se Španělskem. Z každé skupiny postoupí dva týmy do semifinálových skupin. Jednu vytvoří celky ze skupin A, B a C, druhou D, E a F. Z této fáze poté vzejdou čtyři semifinalisté. Pro týmy na třetích a čtvrtých místech tentokrát šampionát neskončí, ale utkají se v nově zavedeném Prezidentském poháru o 5. až 8. místo.

Za nejdůležitější z hlediska boje o postup považoval trenér Pauza již před losem soupeře ze třetího koše, z kterého nechtěl Ukrajinu ani Maďarsko. "Ostatní se jeví hratelnější, například Kuvajt jsme na posledním MS v Tunisku porazili," řekl dříve. Nakonec byl k českému týmu ze třetího koše nalosován Egypt.

Po oznámení soupeřů však trenér příliš nadšen nebyl. "Není to zrovna nejlepší skupina, příliš dobrý pocit z ní nemám. Španělsko rozhodně nepatří mezi ty celky, co jsem chtěl. Egypt ale bude určitě hratelný, na africkém šampionátu prohrál s Tuniskem o deset gólů. Horší je, že s ním máme hrát na podzim doma přípravu. Katar by měl být podle papírových předpokladů outsider skupiny," řekl ČTK Pauza, kterého zastihla zpráva z losování na dovolené v Chorvatsku.

Los mistrovství světa:
Skupina A:Tunisko, Slovinsko, Kuvajt, Grónsko.
Skupina B:Francie, Island, Ukrajina, Austrálie.
Skupina C:Německo, Polsko, Brazílie, Argentina.
Skupina D:Španělsko, Česko, Egypt, Katar.
Skupina E:Dánsko, Norsko, Maďarsko, Angola.
Skupina F:Chorvatsko, Rusko, Maroko, Korea.

Reklama