Hlavní obsah

Kapitán volejbalistů Jakub Novotný začne sezónu v Opavě

OPAVA

Kapitán volejbalové reprezentace Jakub Novotný se po letech v zahraničí vrací do české extraligy a bude oblékat dres ambiciózní Opavy. Slezský klub podepsal se sedmadvacetiletým univerzálem smlouvu zatím jen na dva a půl měsíce a hráč v ní má klauzuli, která mu umožňuje odejít do ciziny.

Foto: ČTK

foto archív

Článek

"Smlouvu jsme podepsali do mistrovství světa, když si najde jiné angažmá, tak jej uvolníme," řekl ČTK opavský trenér Martin Demar, který dobře věděl, že si Novotný během léta po roce stráveném převážně na lavičce Perugie novou štaci dlouho nemohl vybrat.

"S nabídkami to překombinoval. Jsme kamarádi, takže jsem mu zavolal, aby šel hrát za nás a on kývl. Máme teď hodně hráčů na marodce, takže nám pomůže sezónu rozjet. Jsme samozřejmě připraveni na to, že během ní odejde," dodal Demar.

Jakub Novotný byl oporou juniorského a nyní i seniorského národního týmu. Jako junior vybojoval bronzovou medaili na ME v roce 1997, s "áčkem" zažil čtvrté místo na evropském šampionátu před pěti lety i účast ve finálovém turnaji Světové ligy 2003 v Madridu.

Nyní se s reprezentací připravuje v Jablonci nad Nisou na blížící se barážové dvojutkání s Německem o postup na ME a listopadový světový šampionát v Japonsku. V Perugii strávil zkušený univerzál jednu sezónu, předtím působil v Panathinaikosu Atény, druholigovém italském Schiu a v Poitiers ve Francii.

V opavském týmu si momentálně léčí zranění všechny tři letní posily, univerzál Jan Svoboda (zlomená ruka), Jan Jarolím (po operaci ramena) i další smečař David Steffan, jehož operace ramena teprve čeká. "Jakub nám ze začátku pomůže, než budou všichni připraveni naskočit," uvedl Demar.

Reklama

Související témata: