Hlavní obsah

První cizinec opouští futsalovou Spartu. Zlákala ho Brazílie, loučit se bude ve finále poháru

Největší hvězda pražské Sparty a nejspíš i nejvyšší soutěže futsalistů - Brazilec Wilde - v Čechách končí. Po úterním finále tuzemského poháru, kde Sparta nastoupí proti Chrudimi, se slavný futsalista, jenž hrál během kariéry i za Barcelonu, s pražským klubem rozloučí. Přednost dostalo působení v rodné Brazílii.

Foto: Michal Pavlík

Slavný Brazilec Wilde ve futsalové Spartě skončí po finále poháru.

Článek

Wilde dostal nabídku od brazilského velkoklubu Corinthians. „Bohužel nás Wilde po finále Poháru FAČR opustí. Přestupuje do brazilského klubu Corintians. Má v Brazílii rodinu a sám za námi přišel s tím, že dostal tuto nabídku a chtěl by se vrátit domů," řekl k odchodu hráče trenér Sparty Beni Simitči na internetových stránkách futsalové Sparty.

Kouč si působení Wildeho v klubu moc pochvaloval. Žádné hvězdné manýry se nekonaly, spíš řešil, jak futsalistu krotit, protože chtěl Spartě pomoci za každou cenu. Třeba před prvním měřením sil s mistrovskou Chrudimí byl Wilde zraněný, podle Simitčiho chtěl ale za každou cenu hrát. „Takového hráče nemůžete v takové chvíli nechat sedět. Kdyby nás čekal jiný soupeř, do zápasu by nešel, ale jemu šlo o dobrý výsledek Sparty," prozradil Simitči. „Chtěl bych mu touto cestou za celý náš klub poděkovat za vše, co pro Spartu udělal a popřát mu hodně štěstí v další kariéře."

Rozloučit by se mohl Wilde ziskem trofeje, finále poháru se hraje v Praze ve Sparta Areně v úterý od 20:15. „Postupem do finále poháru jsme splnili první cíl, teď je před námi další. Doufám, že hala bude plná a vše dopadne lépe, než při prvním ligovém utkání s Chrudimí," připomněl Simitči pár týdnů starou prohru 2:7.

Reklama

Související témata: