Hlavní obsah

Aero Odolena Voda v extralize tápe. Musíme zapracovat na zlepšení, uvědomuje si trenér Vojík

Odolena Voda

Volejbalistům extraligového celku Aero Odolena Voda se zatím nedaří navázat na loňskou sezónu, kdy z osmého místa postoupili do play off a zahráli si čtvrtfinále proti tehdejšímu vítězi základní části Kladnu. Po dvanácti kolech tohoto ročníku figurují až na poslední, dvanácté příčce s jediným získaným bodem. „Musíme zapracovat na zlepšení,“ uvědomuje si trenér Jiří Vojík v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Právo

Jiří Vojík

Článek

V čem spatřujete hlavní příčiny neuspokojivé výkonnosti družstva?

Bohužel máme hodně zraněných hráčů. Někdy stačí i jedna absence opory, a je to oslabení. A když jsou mimo dva nebo tři členové sestavy, musí se to někde projevit. Momentálně nám chybějí například Morales a Hladík. Tým opustili po vzájemné dohodě další dva cizinci z Polska a Srbska, jeden před sezónou a druhý v jejím průběhu.

Přesto máte v kádru známá jména jako jsou Hadrava a Licek. Co na jejich adresu?

Michael Hadrava je synem bývalého reprezentanta a trenéra Milana Hadravy a bratrem nynějšího reprezentanta Jana Hadravy, který působí v Polsku. Martin Licek je synovcem Jindry Licka, bývalého trenéra Odolena Vody a Kladna.

Zůstaňme u herní stránky družstva. Kudy by měla vést cesta ke zlepšení?

Pořád musíme trénovat a pokusit se doplnit kádr. Nesmíme ani ztrácet víru. Nic nepřijde samo. Sezóna ale bude ještě dlouhá. Vypadli jsme z Českého poháru po vyřazení od Ústí nad Labem, ale brali jsme dvojzápas spíš jako přípravu na další pokračování extraligy. V tom vidíme prioritu.

Takže prozatím neuvažujete ani o baráži o záchranu? Ta se bude týkat nejslabšího týmu nejvyšší soutěže.

Máme sice nejméně bodů, přesto bych teď nechtěl říkat, že zůstaneme poslední. Chceme dostat pod sebe další soupeře. Teoretická naděje stále existuje.

Všímáte si i vývoje na špici tabulky extraligy?

Nejlepší týmy disponují širokými kádry, předními českými hráči i výraznými cizinci, kteří zapadají do jejich celků. Je to potvrzení úrovně extraligy. První čtveřice má odstup od ostatních, tudíž se Liberec, České Budějovice, Kladno a Karlovarsko oprávněně označují za silnou čtyřku.

Jaká je atmosféra kolem extraligového volejbalu v Odolena Vodě?

Hala je stejná jako v dobách, kdy tento klub získával mistrovské tituly. Lidi jsou bezvadní. Nostalgii za dřívějšími skvělými časy týmu ale necítíme. Spíše žijeme přítomností.

Reklama

Související témata: