Hlavní obsah

Lešukov, Semjonov - Perušič, Schweiner 2:1Beachvolejbalisté Perušič a Schweiner si odvezli z Mersinu stříbro

Mersin
Aktualizováno

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner si odvezli z turnaje Světového okruhu v tureckém Mersinu stříbrné medaile. Ve finále tříhvězdičkové akce podlehli těsně Rusům Iljovi Lešukovovi a Konstantinu Semjonovovi po bitvě ve třetím setu 16:18.

Článek

Světový okruh je od loňska rozdělen na turnaje od jedné do pěti hvězdiček, což je nejvyšší kategorie. V Mersinu si Češi na této úrovni poprvé vybojovali finále a chyběly jim dva míče, aby ho vyšperkovali zlatem. Rusům odvrátili tři mečboly.

Před dvěma týdny se plážoví volejbalisté z Prahy blýskli životním pátým místem na čtyřhvězdičkové soutěži v Číně, teď přidali další úspěch. "I při neúčasti hlavních hvězd tady byla velmi dobrá úroveň. Finále jsme si užili, ale teď, bezprostředně po utkání, nás to dost mrzí. Zejména po vzepětí v tie-breaku, kde jsme se dokázali dostat zpátky do hry a utkání zdramatizovat," řekl Perušič na webu cvf.cz.

Současně s Mersinem se konal turnaj Světového okruhu se čtyřmi hvězdičkami na Huntington Beach v Kalifornii, kde startovaly i nejlepší české ženské páry. Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou se dělily o 13. místo, Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou o 25. příčku. Turnaj se hrál netradičně na systém oprav.

Za dva týdny bude elita včetně českých dvojic startovat v Brazílii na pláži ve městě Itapema.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie *** v Mersinu (Turecko):
Muži:
Finále:
Lešukov, Semjonov (21-Rus.) - Perušič, Schweiner (4-ČR) 2:1 (-14, 12, 16)
o 3. místo:
Nivaldo, Gonzalez (3-Kuba) - Gerson, Heidrich (23-Švýc.) 2:0 (14, 15)
semifinále:
Perušič, Schweiner - Nivaldo, Gonzalez 2:0 (20, 18)
Ženy:
Finále:
Plesiutschnigová, Schützenhöferová (6-Rak.) - Keizerová, Meppelinková (7-Niz.) 2:1 (-18, 23, 12)
o 3. místo:
Štrbová, Dubovcová (17-SR) - Josi, Lili (19-Braz.) 2:0 (21, 17)

Reklama

Související témata: