Hlavní obsah

Horákovou kotník bolí, přesto chce proti Španělkám hrát

BRNO

Úterní polední trénink absolvovala s menšími úlevami, přesto chce kapitánka českých basketbalistek na mistrovství světa Hana Horáková i s bolavým kotníkem v úterý od 18 hodin nastoupit v Brně proti Španělkám. Zápas může být klíčový pro čtvrtfinálové vyhlídky domácích reprezentantek.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Česká basketbalistka Hana Horáková v utkání proti Korejkám.

Článek

Zranění si Horáková přivodila sedm minut před koncem včerejšího souboje s Koreou přesně v okamžiku, kdy se ji chystal trenér Lubor Blažek vystřídat, aby si mohla odpočinout. „Pouze jsem si podvrtla kotník. Sice bolí, ale dá se s ním hrát. Věřím, že po zaledování bude vše v pohodě. Máme moc šikovné doktory a fyzioterapeuty,“ řekla.

Lékař českého týmu Milan Smejkal se do úterní jedné hodiny ranní snažil kotník klíčové české hráčky různými terapiemi zaléčit. „Na noze není výrazný otok, neobjevil se ani hematom, což je pozitivní zpráva,“ sdělil doktor ještě před půlnocí. "Vyšetření rentgenové či magnetickou rezonancí Hanka nepodstoupila, nebylo to nezbytné. Ani přes noc se stav kotníku nezhoršil,“ tlumočil ranní stanovisko doktorů mluvčí týmu Petr Kovář.

Diagnóza zní lehký výron, každopádně se na utkání bude kotník Horákové pevně tejpovat. V tréninkové hale v Bohunicích už otestovala jeho stav. „V úplné zátěži to však nebylo, protože tam určitý handicap zůstává,“ přiznal trenér Lubor Blažek s tím, že rozhodnutí, jestli hráčka zasáhne do utkání nechává čistě na ni a lékaři. „Oba se vyjadřují optimisticky, takže pokud se nestane něco nepředvídatelného, měla by být Horáková k dispozici,“ vyjádřil kouč přece jen naději.

Věří tomu i spoluhráčky. „Hrklo v nás, když jsme viděly, co se stalo. Hanka je pro nás důležitá hráčka. Ale má tuhý kořínek, doufejme, že nastoupí. Platná by pro nás byla i na jedné noze,“ tvrdila Eva Vítečková.

Reklama

Související témata: