Hlavní obsah

Švýcarský Thun má českou posilu, skládají se na ni fanoušci

Praha

Neskutečné. Švýcarský klub z Thunu získal českou posilu z Bohemians hodně netradiční cestou. Klub, který hraje tamní nejvyšší soutěž v posledních čtyřech letech, ale ani jednou nepostoupil do play off, totiž vsadil na crowfunding. V jeho rámci se na posily skládají samotní fanoušci, přispět mohou až do 31. srpna, klub však už nyní střelce Davida Šimka představil jako posilu. Informaci zveřejnil server florbal.cz.

Foto: Sport.cz

Florbalisté David Šimek a Jakub Šárka opouštějí Bohemians.

Článek

V Česku je hodně medializovaný počin fanoušků fotbalových Bohemians, kteří finančně pomáhali zachránit vršovické Klokany. Případ ze Švýcarska je jiný, nicméně zelenobílé barvy Bohemians v něm opět figurují. Thun nemá tak vysoký rozpočet, a tak při snaze o posilování vsadil na poměrně netradiční způsob, kdy se na nové hráče skládají fandové. Příznivci si mohou kupovat za sumy od 20 do 500 švýcarských franků vedle uvedení jmen na seznamu sponzorů třeba i účast na týmových večeřích.

A povedlo se. Šimek si vyzkouší zahraniční angažmá. „Je to klidný, pokorný a veselý chlap. Kromě florbalových kvalit je pro nás důležitý i charakter," řekl na adresu českého florbalisty Philipp Gasser, sportovní ředitel Thunu. Klub rovněž hráči zajistil práci v tamním textilním závodu.

Reklama

Související témata: