Hlavní obsah

Čeští florbalisté vstoupili do EFT v Brně porážkou se Švédy

BRNO

Čeští florbalisté neudrželi v úvodním utkání Škoda Floorball Cupu v Brně proti Švédsku vedení 2:0 po trefách Martina Richtra a Radima Cepka a s šestinásobnými mistry světa prohráli 2:3. Domácí tým držel jednobrankový náskok až do 46. minuty, pak výsledek otočili Karl-Johan Nilsson a Henrik Stenberg.

Článek

Svěřenci trenéra Tomáše Trnavského si připsali alespoň bonusový bod do tabulky za vítězství 3:2 v samostatných nájezdech, které byly nově v Euro Floorball Tour zavedeny. Další zápas čeká český výběr v sobotu od 16:00 proti Švýcarsku.

Trnavský si získaný bod pochvaloval. "Je to první bod proti Švédům díky pravidlu, který IFF zavedla. Jsme za něj rádi," řekl po utkání kouč. I přes porážku v utkání byl s výkonem týmu spokojený. "Je to dobrý odrazový můstek pro další zápasy se Švédskem. Donutili jsme je svléknout do zápasu ty nejlepší hráče, které šetřili na lavičce. Zápas se zlomil v přesilovkách, udělali jsme dva zbytečné fauly," doplnil důvod, proč čekání na skalp výběru z kolébky florbalu pokračuje.

Začátek zápasu se Čechům vydařil

Češi vstoupili utkání dobře a brzy získali dvoubrankový náskok. Ve čtvrté minutě šel pykat Gullstrand a za 39 vteřin potrestal jeho faul povedenou střelou pod horní tyč Ramsinovy branky Richter. Domácí hráči byli nadále aktivní. Štěstí zkoušel Sladký a v deváté minutě zvýšil Cepek, který po chybné rozehrávce soupeře zacílil rovněž přesně pod horní tyč.

Švédové zvýšili důraz, začali hrát aktivněji, ale do první přestávky gólmana Kafku nepřekonali. Český tým inkasoval až v 23. minutě, kdy se při Garčarově vyloučení prosadil Djurling. Švédové pak při Östholmově trestu odolali, už po přesilovce měl velkou šanci kapitán Fridrich. Na konci druhého dějství podržel český tým při dvou velkých šancích Kafka.

Na začátku závěrečného dějství kryl český gólman Djurlingovu střelu, nepřekonal jej ani Olofsson. Jenže v 46. minutě při dalším Garčarově trestu vyrovnal povedeným blafákem Karl-Johan Nilsson, který navíc za čtyři minuty připravil po rychlém brejku zpoza branky také rozhodující trefu pro Sternberga. Návštěva 1623 diváků hnala český tým za obratem marně, a Češi tak prohráli s úřadujícími vicemistry světa i 24. vzájemný zápas.

Z vítězství se domácí radovali alespoň v rozstřelu. Z českých exekutorů neuspěl jen Cepek, zatímco Garčar, Jakůbek i Sladký na švédského gólmana vyzráli. Kafku překonali jen Sundstedt a Djurling, pokusy Brona-Sundboma a Karla-Johana Nilssona opora Střešovic kryla.

Škoda Floorball Cup, turnaj Euro Floorball Tour mužů v Brně:
Česká republika - Švédsko 2:3 (2:0, 0:1, 0:2), sam. nájezdy 3:2
Branky a nahrávky: 4. Richter (Fridrich), 9. Cepek - 23. Djurling (Fischerström), 46. K.-J. Nilsson (Djurling), 49. Stenberg (K.-J. Nilsson). Rozhodčí: Myllykangas, Järventausta (oba Fin.). Vyloučení: 2:2. Využití: 1:2. Diváci: 1623.
Švýcarsko - Finsko 3:5 (3:3, 0:1, 0:1), sam. nájezdy 3:2
Branky: 7. M. Hofbauer, 10. Zimmermann, 17. Antener - 15. a 38. Riitesuo, 16. Niiranen, 16. Vänttinen, 59. Kapanen.

Reklama

Související témata: