Hlavní obsah

Střešovice jsou v semifinále s Chodovem blízko vyřazení

PRAHA

Florbalistům Tatranu Střešovice hrozí, že budou poprvé v historii chybět ve finále play-off extraligy. Úřadující mistr podlehl v dnešním třetím semifinálovém utkání na hřišti Chodova 3:4 po samostatných nájezdech, přestože vedl už 3:0, a v sérii na tři vítězství prohrává 1:2 na zápasy. Odvrátit vyřazení se pokusí svěřenci trenéra Jana Zahalky v neděli, kdy se hraje opět ve Sportovní hale Jižní Město od 17:00.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto. Florbalové finále mezi Tatranem Střešovice a Vítkovicemi.

Článek

V druhé sérii má naopak blízko čtvrté finálové účasti za sebou úřadující vicemistr Vítkovice. Tým kouče Radomíra Mrázka zdolal v městském derby FBC Ostrava 5:2 a otočil stav série na 2:1. Rozhodnout tak mohou Vítkovice v neděli, kdy se hraje v hale Dubina také od 17:00.

Přitom Tatran v první třetině dnešního utkání převedl nejvydařenější vystoupení v sérii a získal tříbrankový náskok. Ve čtvrté minutě po Garčarově střele dorazil míček za Barákova záda kapitán Fridrich, pak se trefil z půlky hřiště Ullmann a při Hanicově vyloučení zvýšil už na 3:0 Garčar. V druhém dějství nejdříve při Deutschově trestu trefil Pražák tyč a při další přesilovce po vyloučení Von der Pahlena snížil Jendrišák.

Po šancích na obou stranách se trefil až ve 44. minutě opět Jendrišák a pět minut před koncem třetí třetiny vynutil prodloužení ze závaru Cepek. Prodloužení nerozhodlo a v rozstřelu se za Střešovice prosadil jen Richter, zatímco za domácí skórovali Zozulák se Šteglem.

Tatran získal 13 titulů 

Pokud by Tatran vypadl, obsadil by v soutěži třetí místo. Na tom skončil v předešlých sedmnácti ročnících jen v roce 1996, kdy se ještě nehrálo play-off. Jinak má na kontě 13 titulů a tři druhá místa.

"Byl to zápas ve vysokém tempu. Nakonec zvítězil šťastnější, ale my jsme rozhodně neřekli poslední slovo," řekl stránkám České florbalové unie trenér Tatranu Zahalka.

"My jsme nezachytili úvod zápasu a první třetinu jsme jednoduše nezvládli. Ale v kabině jsme si to vyříkali a myslím si, že od druhé třetiny nastoupil jiný tým. Myslím, že jsme zaslouženě vyrovnali. Prodloužení a nájezdy už byly o štěstí," doplnil jeho protějšek Lukáš Procházka.

Vítkovice ovládly svůj první domácí zápas 

Vítkovice po úvodním debaklu v sérii s ostravským rivalem 2:10 a následném vyrovnání po výhře 5:3 ovládly i svůj první domácí zápas. V 16. minutě otevřel skóre povedenou střelou Tomašík, který ještě 14 vteřin před koncem úvodního dějství připravil druhý gól pro Juhaňaka.

Před polovinou utkání mohl zvýšit Lukáš Hrubý, ale jeho pokus zastavila tyč. Vzápětí zkorigoval stav při signalizovaném vyloučení Curney. Jenže Vítkovicím opět vyšel závěr třetiny a deset sekund před druhou pauzou po přihrávce Lukáše Hrubého skóroval zblízka Ťopek.

Hned v úvodu třetí části se prosadil také Jankulár. Naději dal hostům ještě Hanic, ale v 51. minutě pojistil výsledek Mojžíšek. "Dneska jsme vyhráli, zítra může zápas vypadat úplně jinak. Zůstáváme na zemi. Zápas byl dneska vyrovnaný, my jsme jen dali více branek," řekl trenér Vítkovic Radomír Mrázek.

"Podali jsme lepší výkon než v minulém utkání, ale bohužel naše produktivita byla horši než soupeřova," prohlásil kouč FBC Ostrava Martin Smeták.

Reklama