Hlavní obsah

Žádný alibismus. Porveme se o medaili, slibují florbalistky

PRAHA

Sedmé, páté a čtvrté místo. Taková je bilance české reprezentace florbalistek z posledních tří světových šampionátů. Potvrzení vzestupné tendence, a tím pádem i zisk historicky první ženské medaile, je tak jasným cílem před mistrovstvím světa, které od této do příští neděle hostí švýcarský St. Gallen.

Foto: ČFbU

Česká florbalová reprezentace

Článek

„Tým jasně řekl, že se jede porvat o medaili,“ tvrdí šéf České florbalové unie Filip Šuman. Svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové mají ve skupině vcelku příznivý los.

„Jdeme do zápasů s respektem, ale ty soupeřky bychom měly jasně porazit,“ tvrdí Šteglová. Papírově nejsilnějším sokem budou Norky, skupinu doplňují Maďarky a Slovenky s bývalým trenérem české reprezentace Jaroslavem Marksem. Pokud se předpoklady naplní, ve čtvrtfinále by Češky vyzvaly Dánsko.

Tým tmelily i kvízy

Závěrečné soustředění strávil český tým tradičně v Bystřici nad Pernštejnem. „Pomohlo nám se víc poznat. V klubovně jsme hrály i různé hry a kvízy o sobě, abychom stmelily kolektiv,“ říkala kapitánka Magdalena Kotíková (za svobodna Šindelová), kterou čeká už šesté MS. V nominaci je i dcera fotbalového trenéra Karla Jarolíma Anet, která většinu podzimu promarodila s vykloubenou kyčlí.

Šampionát se hraje poprvé se šestnácti účastníky, příští mistrovství světa v roce 2013 se uskuteční v Česku.

Česká nominace
Brankářky: Christianová (Rychenberg/Švýc.), Kubíčková (Ostrava).
Obránkyně: Billá, Kotíková, Cepek-Žižková, Krupnová (vš. Herbadent Praha), Macurová, Pastušková (obě Vítkovice), Černá (Bohemians).
Útočnice: K. Bočanová, Hyršlová, A. Bočanová, Szotkowská (vš. Bohemians), Jarolímová, Jílková, Šteglová, Urbánková (vš. Herbadent Praha), Koníčková (Liberec), Lacková (Zug/Švýc.), Vojáčková (Chodov).
Soupeřky ve skupině
Norsko (neděle, 18.30), Maďarsko (úterý, 13.30), Slovensko (středa, 16.30).
Čtvrtfinále by český tým mělo čekat v pátek, semifinále se hraje v sobotu, šampionát vyvrcholí v neděli: v poledne duelem o bronz, v 15.00 finále. České zápasy v play off živě odvysílá ČT 4.

Reklama