Hlavní obsah

Přijde večer premiér? První výhra nad Finskem by přinesla první medaili

ST. GALLEN

Teď už jde opravdu do tuhého! Po čtyřech více či méně jednoznačných výhrách čeká české florbalistky o poznání náročnější úkol: v semifinále mistrovství světa porazit Finky. Svěřenkyně trenérek Šteglové a Šatalíkové budou ve švýcarském St. Gallenu o postup do finále bojovat dnes od 19.10, zápas vysílá přímým přenosem ČT4.

Foto: ČFbU

Adéla Bočanová se zdraví se spoluhráčkami. Ve čtvrtfinále proti Dánkám nastřílela hattrick.

Článek

Z role favoritek se české hráčky přesouvají do pozice těch, co mohou překvapit. „Jsme takovým černým koněm,“ vystihuje postavení svého týmu objev šampionátu, sedmnáctiletá kanonýrka Adéla Bočanová.

„Holkám se bude hrát mnohem líp než při těch zápasech, kdy se od nich vítězství čekalo. Spadne z nich to, co jim svazuje nohy a rozklepává hokejky, to už by tam být nemělo,“ je přesvědčena trenérka Karol Šatalíková.

Suverénní seveřanky

Finky zatím stejně jako všechny ostatní týmy elitní florbalové čtyřky procházejí šampionátem bez zaváhání, ve čtvrtfinále si smlsly na Polsku 13:2.

Na Češky navíc umějí, z 23 vzájemných zápasů jich vyhrály dvacet, jen třikrát ztratily body za remízu. „Pro nás by ale mohly být příjemnější než Švédky a Švýcarky, které tu mají domácí prostředí,“ věří obránkyně Magdalena Cepek Žižková, která si ve čtvrtfinále proti Dánkám připsala premiérovou branku v reprezentaci.

Nemají se čím překvapit

Stačí jedna výhra ze dvou zápasů a český ženský florbal se dočká premiérové medaile z mistrovství světa. Snadný úkol jen zdánlivě. „Můžeme jen překvapit, ale na medaili máme,“ je přesvědčena Adéla Bočanová.

Nedá se čekat, že by se soupeřky mohly něčím překvapit. „Potkáváme se dvakrát ročně, týmy se dobře znají, teď je to otázka formy na mistrovství světa,“ dodává Šatalíková. Pokud se dnes její svěřenkyně předvedou v lepší formě než Finky, vstoupí spolu s kolegyní Šteglovou do historie českého ženského florbalu jako první trenérky, co dovedly reprezentaci k medaili.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.