Hlavní obsah

Druhá šance florbalistek na medaili: proti Švýcarkám a plné hale

ST. GALLEN

Setřást ze sebe zklamání a hlavně předvést mnohem lepší výkon než v semifinále proti Finkám. To je základní předpoklad úspěchu českých florbalistek v boji o bronz z mistrovství světa. V St. Gallenu si to rozdají se Švýcarkami, které dnes v poledne (živě na ČT4) požene vpřed domácí prostředí a vyprodaná hala.

Foto: ČFbU

Smutek ve tvářích českých florbalistek po prohře s Finskem v semifinále MS.

Článek

První možnost na zajištění si medaile Češky v pátek večer propásly, porážku 0:6 by nejradši vymazaly z paměti. „Říkala jsem holkám, že je třeba tu prohru přijmout, rychle na debakl zapomenout a jít do zápasu s čistou hlavou,“ popisuje kapitánka týmu Magdalena Kotíková.

„Tu medaili chceme, sobota je nový den a musíme to urvat. Naše touha je podle mě mnohem silnější než Švýcarek,“ burcuje zkušená obránkyně, která plánuje po sezóně ukončit kariéru.

Semifinále? Radši zapomenout

Variantu zapomenout před rozborem nepodařeného zápasu preferuje i brankářka Jana Christianová. „Ten příděl gólů byl vážně velký, v defenzívě to nebylo nejlepší, radši už bych se soustředila na zápas o bronz,“ připomíná gólmanská opora.

Švýcarky musejí ze sebe dostávat ještě větší příděl, od Švédek dostaly dokonce jedenáct gólů. „Může se to na nich podepsat. Myslely na zlato, nehrají finále, teď budou zklamané, to by mohla být naše šance,“ věří Christianová. „Ale Švýcarky jsou zase takové, že se z toho dokáží oklepat,“ upozorňuje jedna z trenérek reprezentace Markéta Šteglová.

Únavu zaháněli maséři

Jisté je, že Švýcarky požene vyprodaná hala, byť i českých vlajek s postupujícím průběhem šampionátu na tribunách přibývá. „Ale nemyslím, že to bude nevýhoda. Bude super kulisa, nás to vyhecuje a nebudeme vnímat, jestli fandí Švýcar nebo Čech,“ ujišťuje Kotíková.

Pro Švýcarky hraje i pár hodin navíc odpočinku, Češky hrály své semifinále o tři hodiny později. „My ale máme super maséry, co nás dají do kupy,“ tvrdí kapitánka.

Na triumf proti některé ze severských velmocí Švédsku a Finsku české hráčky dál čekají, Švýcarky už ale dokázaly porazit, byť i čerstvější ze dvou triumfů je už sedm let starý. „Ale teď jsme s nimi odehrály na Euro Floorball Tour vyrovnané zápasy, myslím, že si na ně docela věříme,“ hlásí brankářka Christianová, která chytá nejvyšší švýcarskou soutěž.

Reklama

Související témata: