Hlavní obsah

Pomsta za aroganci a tančící Dyk v tangách. O motivaci proti Švédkám mají florbalistky postaráno

Ostrava

Kdy jindy než teď? Nekončící čekání na premiérovou výhru jakékoliv z českých reprezentací nad švédskou florbalovou velmocí může v sobotu od 17 hodin utnout ženský výběr v semifinále mistrovství světa v Ostravě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zraněná česká útočnice Anet Jarolímová (vpravo) a vlevo Hana Sládečková.

Článek

Musí ukázat maximum svých schopností, ale ani to nemusí stačit. Švédky nemilosrdně kosí jednoho soupeře za druhým, na mistrovství světa vyhrály už osmnáct zápasů v řadě. Češky se semifinálovému souboji s nimi chtěly za každou cenu vyhnout, jenže skupinová porážka se Švýcarkami je odsoudila k pokusu o přetěžký úkol.

Půjdou za medailí

„Motivace je velká. Hrozně chceme do finále, nezbývá, než se pokusit přepsat historii,“ plánuje obránkyně Nikola Černá, která na šampionátu hraje ve výborné formě. „Medaile je náš cíl a za ní půjdeme,“ přidává drobná útočnice Anet Jarolímová.

Za bonusovou motivaci pak považuje výroky některých švédských hráček a funkcionářů na adresu soutěže o florbalovou miss, kterou označili za příliš sexistickou a vyhlášení plánované právě na sobotní semifinále se muselo přesunout. „Švédky tím akorát ukázaly aroganci. Myslím, že nepřísluší hráčkám, které se akce neúčastní, ji komentovat,“ tvrdí.

Ještě na jednu odměnu se hráčky v případě úspěchu mohou těšit. Na herce a zpěváka Vojtu Dyka tancujícího v jednom z barů na vyhlášené Stodolní ulici v tangách. Tak totiž zněla motivační sázka patrona českého týmu. „Jak holky na šampionátu dopadnou? Já věřím, že budu tančit,“ řekl Dyk České televizi.

Reklama

Související témata: