Hlavní obsah

Česko - Finsko 5:4 SNHistorický úspěch v EFT. České florbalistky jsou druhé

Praha

České florbalistky zdolaly v závěrečném duelu na domácím turnaji Euro Floorball Tour v Praze Finsko 5:4 po samostatných nájezdech a obsadily druhé místo. Dosáhly tak nejlepšího výsledku v sérii, která se hraje od roku 2007. Svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského dvakrát dotáhly dvoubrankovou ztrátu a v rozstřelu rozhodla Tereza Urbánková.

Článek

Finky v hale na Podvinném mlýně rychle získaly dvoubrankové vedení. V páté minutě překonala brankářku Kubíčkovou Lirkkiová a za 138 vteřin se trefila i Luomaniemiová. Český tým snížil v polovině úvodní části při vyloučení Manninenové díky Bočanové.

Ve druhé třetině smazala ztrátu Krupnová, ale Seveřanky ve 41. minutě během 31 vteřin opět odskočily na rozdíl dvou branek. Ve 47. minutě se trefila Řepková a hned za minutu vyrovnala Bachmaierová. V nájezdech skórovala jen Urbánková, Kubíčková ze tří pokusů Finek ani jednou neinkasovala.

Euro Floorball Tour žen v Praze:
ČR - Finsko 5:4 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 11. A. Bočanová (Vojáčková), 35. Krupnová (Urbánková), 47. Řepková (Sládečková), 48. Bachmaierová (Vojáčková), rozhodující sam. nájezd Urbánková - 5. Lirkkiová (E. Kujala), 7. Luomaniemiová (Rantalaová), 41. Pollanenová (Luomaniemiová), 41. Sipilainenová (Rantalaová).
Rozhodčí: Edinová, Nilssonová (obě Švéd.). Vyloučení: 4:1. Využití: 1:0. Diváci: 350.
15:45 Švýcarsko - Švédsko.

Reklama

Související témata: