Hlavní obsah

Vítkovice po extralize sesadily z trůnu Herbadent i v poháru

Opava

Florbalistky Vítkovic vyhrály ve finále Poháru České pojišťovny v Opavě nad Herbadentem Praha 11 SJM 3:2 v prodloužení a poprvé v historii soutěž ovládly. Úřadující mistryně sice ztratily dvoubrankový náskok, ale v čase 67:26 rozhodla Veronika Enenkelová. Vítězky získaly prémii 50 tisíc korun, poražené finalistky 15 tisíc.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Florbalistky Vítkovic se radují z gólu.

Článek

Vítkovice po loňském sesazení dříve suverénních Pražanek z extraligového trůnu v superfinále dokázaly ukončit i jejich kralování v domácím poháru. Herbadent útočil už na desátý triumf za sebou, předtím i pod názvy Tatran Střešovice či Děkanka Praha.

Vítkovice na přelomu první a druhé třetiny přečkaly oslabení při trestu Sládečkové a pak Ostravanky rychle získaly dvoubrankové vedení. Ve 26. minutě otevřela skóre Denisa Ratajová a za 132 sekund se prosadila i Michaela Šponiarová.

Herbadent ale dokázal odpovědět. Ve 32. minutě snížila Lucia Košturiaková a necelé čtyři minuty před koncem vyrovnala Dominika Šteglová, která pamatuje zisk pohárového triumfu ještě v sezoně 2005/06, kdy tým působil pod hlavičkou Tatranu Střešovice. Radovaly se ale Ostravanky, protože trefou do levého horního rohu rozhodla Enenkelová.

Finále Poháru České pojišťovny florbalistek v Opavě:
Herbadent Praha 11 SJM - 1. SC Vítkovice 2:3 v prodl. (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)
Branky: 32. Košturiaková, 57. D. Šteglová - 26. Ratajová, 28. Šponiarová, 68. Enenkelová. Rozhodčí: Petřík, Podlesný. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 784.

Reklama

Související témata: