Hlavní obsah

Žblabuňka zahnala traumatické vzpomínky. Teď Čapková spoléhá i na finský kotel

Tampere

Českému týmu dodala definitivní klid na cestě do semifinále. Branka Martiny Čapkové na 4:2 ukončila nervózní období čtvrtfinálového zápasu proti Polkám, při výhře 8:2 přidala dvě asistence a české florbalistky se můžou těšit na páteční semifinálovou bitvu s Finskem (od 16.45 na ČT Sport).

Foto: Český florbal, Martin Flousek

K Martině Čapková míří gratulantky, Klára Leierová (vlevo) a Denisa Ratajová.

Článek
Fotogalerie

Proč po suverénním nástupu do čtvrtfinále přišel útlum?

Polky měly na začátku ještě sílu, jejich brejky byly fakt smrtelné, ale pak už trošku odpadly a i díky našemu klidu jsme to zvládly.

Žádná nervozita? Věřila, že soupeřky odpadnou?

Určitě, i když mám svoje traumatické zážitky z juniorského mistrovství 2008, které by se mohly probudit (prohra ve skupině a vyřazení), ale věřila jsem, že to zvládneme.

Když se vám podařilo vsítit gól na 4:2, přišla úleva?

Určitě, i když to byla taková žblabuňka, tak to tam naštěstí po dobré cloně zapadlo.

Byly Polky silnějším soupeřem než ve skupině Němky či Lotyšky?

Asi by byly, kdyby byl začátek turnaje, teď už toho měly plné zuby, což bylo vidět. Jejich hra nebyla tak kompaktní, jak by měla být.

Ve třetí části zkoušely i variantu, že jedna hráčka zůstávala neustále vpředu, což se na této úrovni moc často nevidí…

Nám se to stalo teď proti Liberci v lize, tak jsem na to byla trochu zvyklá. (úsměv) Ale co se s tím dá dělat, musíme hrát dál a je to jednodušší pozice.

Finští fanoušci chodí v hojnějším počtu zatím jen na domácí tým, těšíte se v semifinále na bouřlivější kulisu?

Konečně! Těšíme se neskutečně. Osobně se těším na Finky víc než třeba na Švýcarky.

Proč by vám měly Finky víc sedět?

Asi i výsledkově s nimi na turnajích Euro Floorball Tour hrajeme vyrovnanější zápasy. Samozřejmě, Finky na mistrovství světa jsou ještě úplně jiný tým, ale teď jsou pod tlakem a většina z nás si pamatuje, jak těžké to je hrát na domácím mistrovství. Nechtěla bych teď být v jejich situaci, ten tlak je neskutečný.

Může tedy bouřlivější kulisa pomoct i vám?

Já bych na to i vsadila, je to možné. Nevím, jak se finští fanoušci projevují, nejsou podle mě tak hlasití jak čeští, ale myslím, že by nás to mohlo nakopnout.

Herní formu se v průběhu turnaje podařilo vyladit k vaší spokojenosti?

Hra jako taková není špatná, ale vidíte, že zakončení občas v naší lajně trošku drhne. Ale nebojím se, hráčky jako Eliška Krupnová a Tereza Urbánková se probudí ve správnou chvíli. Na ně spoléhám, když půjde od tuhého.

I v obraně jsou stále mezery, které Finky asi budou trestat více než Polky…

Určitě. Ale také budeme hrát trošku zataženější obranu, proti Finkám člověk myslí na to, že musí hlavně bránit a využívat brejky.

Další den volna před semifinále vítáte?

Asi mi to nevadí. Já jsem v pohodě, ale aspoň se doléčí drobná zranění, která některé holky mají. A ráda bych se zítra podívala na Slovensko-Švédko, ale záleží, jaký budeme mít program.

Slovenské hráčky vám vyrazily na čtvrtfinále fandit…

Právě, měly bychom je taky podpořit. Dělaly si legraci, že jsme prý hrály hezky, ale ony budou Švédky i presovat, aby to bylo napínavý, jsem na ně zvědavá. (úsměv)

Reklama

Související témata: