Hlavní obsah

Chodov rozdrtil Vítkovice a je jednu výhru od superfinále

Ostrava/Praha

Florbalisté mistrovského Chodova jsou jedinou výhru od postupu do superfinále superligy. Ve čtvrtém semifinále vyhráli v Ostravě nad domácími Vítkovicemi 11:4 a vedou v sérii na čtyři vítězné zápasy 3:1. Tatran Střešovice poprvé v boji o superfinále uspěl proti vítězi základní části Mladé Boleslavi a po výhře ve třetím duelu 5:0 snížil stav série na 1:2.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Útočník florbalové reprezentace Marek Beneš.

Článek

Na vítězství Chodova se hattrickem podílel Martin Pražan, Michal Strachota si připsal čtyři body za gól a tři asistence. "Od druhé třetiny jsme podali jeden z nejlepších výkonů téhle sezony. Odvezli jsme si, co jsme chtěli, ale víme, že poslední krok je nejtěžší," řekl webu Českého florbalu trenér Chodova David Podhráský, jehož tým prohrával po první třetině 1:3.

Vítkovicím nepomohlo ani tříbrankové představení Lukáš Hájka. "Vše se vyvíjí - hráči, hra, charakter. Tahle série bude pro naše kluky ještě hodně přínosná. Musíme si odpočinout, vyčistit hlavy a pokračujeme," vyhlížel kouč Vítkovic Pavel Brus čtvrteční pátý duel v Praze.

Po dvou gólech Tatranu vstřelili v pražské Areně Sparty na Podvinném mlýně Milan Meliš a Marek Beneš, brankář Michal Rebro vychytal jako první v letošním play off čisté konto. "Dnes to bylo stejně kvalitní a vyrovnané utkání jako obě předchozí, tentokrát však s lepším výsledkem pro Tatran," řekl trenér Střešovic Luděk Beneš.

"Z naší strany to byl herně nejlepší výkon v sérii, který jsme bohužel nepodpořili produktivitou, což rozhodlo zápas. Byla tam z naší strany hromada neproměněných šancí a zápas se zlomil za stavu 0:2. Soupeř dal jednoduché branky po našich zbytečných chybách. Pokud tento výkon zopakujeme ve středu, tak věřím, že budeme lépe zakončovat a zápas vyhrajeme," uvedl kouč Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

Tipsport superliga florbalistů - semifinále play off:
Tatran Střešovice - Mladá Boleslav 5:0 (0:0, 1:0, 4:0)
Branky: 23. a 60. Meliš, 54. a 55. M. Beneš, 54. Ullmann. Stav série: 1:2.
1. SC Vítkovice - Chodov 4:11 (2:1, 1:5, 1:5)
Branky: 3., 26. a 42. Hájek, 17. Pešat - 31., 32. a 60. z trestného střílení Pražan, 21. a 55. Dóža, 34. a 60. Tyl, 9. Strachota, 35. Pražák, 41. Sýkora, 57. M. Koutný. Stav série: 1:3.

Reklama

Související témata: