Hlavní obsah

Tragédie! Pětadvacetiletou oporu zradilo na tréninku srdce

Göteborg

Obrovská tragédie zasáhla sportovní svět. V pětadvaceti letech zemřela florbalová hvězda známého švédského klubu Pixbo Mikael Harryson. Přímo na tréninku se mladému hráči zastavilo srdce. I přes okamžitou srdeční masáž a následný převoz do nemocnice se život sportovce nepodařilo zachránit.

Foto: Sport.cz

Pětadvacetiletý florbalista Mikael Harryson zemřel přímo na tréninku, zradilo jej srdce.

Článek

Účastník Turnaje mistrů z roku 2016 měl zdravotní problémy už dříve, měl voperovaný kardiostimulátor. Už ve třinácti letech u něj lékaři odhalili vrozené onemocnění srdce. Hrát florbal mu ale doživotně nezakázali. Teď bohužel právě selhání srdce stálo mladého muže život.

„Nelze popsat smutek, jaký cítíme. Byl to poctivý hráč, bylo snem každého trenéra mít takového hráče v týmu. Byl to obrovský charakter, hodně skromný a týmový hráč, který hrál za všech okolností fair play," uvedl na klubových stránkách Pixbo trenér Per Tjusberg.

„Byl to skvělý člověk, který se rád smál a všichni ho milovali. Jeho smrt je pro nás šokem, všichni jsme smutní. Ztratili jsme nejen spoluhráče, ale i skvělého kamaráda. Všechny naše myšlenky jsou teď s jeho rodinou a příbuznými," doplnil kapitán týmu Daniel Calebsson.

Reklama

Související témata: