Hlavní obsah

Zaútočí Hájek na rekord? Bodů mám jak na konci sezóny, lebedí si opora florbalových Vítkovic

Vítkovice

Formu jako hrom má na začátku florbalové sezóny útočník 1. SC Vítkovice Lukáš Hájek. V úvodních deseti zápasech Superligy posbíral 37 bodů za 16 gólů a 21 asistencí. Druhý hráč kanadského bodování Jiří Curney z Mladé Boleslavi má už nyní desetibodové manko.

Foto: Vlaďka Zoubková/Florbal Vítkovice

Lukáš Hájek (v popředí v modrém) dal v šestém zápase Střešovicím čtyři góly a na dva přihrál.

Článek

Aktuální rekord Superligy drží od letošního jara útočník Chodova Patrik Dóža, který ve 22 utkáních základní části posbíral 74 bodů za 35 branek a 39 asistencí. Pokud Hájek své tempo udrží, není útok na rekordní zápis nereálný. „Takový začátek zažívám poprvé v kariéře. Jsem aktuálně tam, kde jsem většinou býval na konci sezóny," pousmál se Hájek.

Příčinu vydařeného vstupu do sezóny hledá z části v sobě, především pak ale u spoluhráčů z Vítkovic. „V srpnu jsem dokončil školu a už nejsem pod takovým tlakem. I ve florbale jsem osobnostně dozrál. I když to tak momentálně úplně nevypadá, opravdu se už tolik za body nehoním. Snažím se především pomoct klukům," přemítal rodák z Fryčovic na Frýdecko-Místecku.

„Velký vliv má také to, že jsme si jako pětka parádně sedli. Honza Šebesta šel z útoku do obrany, vrátil se Kuba Hubálek ze Švédska, takže máme za sebou dva obránce, kteří jsou vlastně také útočníci, nebo spíše takoví hodně útoční obránci. Proto hodně útočíme, i když pak máme občas problém v obraně. Ale zatím to sedí, dostáváme hodně prostoru na hřišti a funguje to," popisoval 25letý florbalista.

V minulém kole Vítkovice po devíti vítězstvích poprvé v sezóně prohráli na hřišti Chodova (4:6). „Sice se našemu útoku daří, ale když jsme to potřebovali nejvíce, tak to nešlo. Na Chodově jsme minisouboj prvních formací prohráli," upozornil Hájek, který dal i v tomto zápase gól, poprvé v sezóně ale zapsal méně než tři kanadské body. „Body nejsou všechno. Ale byl to zvláštní zápas. Kvůli vichřici jsme cestovali vlakem o dvě hodiny déle a pak to bylo všechno takové zběsilé. Vedli jsme ovšem 3:1 a měli to zvládnout," řekl Hájek.

První porážka skvělou náladu v týmu nepokazila. „Vůbec ne. Je to jeden zápas, nic se neděje, my cítíme, že tenhle tým toho může dokázat dost. Nic to neznamená, je to jen ponaučení, že musíme hrát naplno do poslední minuty," uvedl vítkovický florbalista, jenž má, stejně jako všichni ve Vítkovicích pro tuto sezónu jediný cíl - vyhrát premiérové ostravské Superfinále.

„Je to pro nás pro všechny největší motivace. Hrát před našimi fanoušky a rodinami je velký sen," upozornil Hájek.

Reklama

Související témata: