Hlavní obsah

Klaus popřál olympionikům úspěch a dobrou reprezentaci země

LÁNY

Úspěch a dobrou reprezentaci země popřál ve středu olympionikům na zámku v Lánech prezident České republiky Václav Klaus. Český olympijský výbor (ČOV) a výpravu více než 130 sportovců zastupovali předseda ČOV Milan Jirásek a místopředseda pro ekonomiku Jiří Zedníček.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Prezident Václav Klaus

Článek

"Věřím, že uspějeme. Že se čeští sportovci neztratí a že Česká republika bude na olympiádě vidět," prohlásil na setkání prezident republiky Klaus. "Výprava je připravena, je silná a věříme, že udělá i vám radost," odvětil mu Jirásek.

Klaus od zástupců ČOV dostal zlatou pamětní medaili číslo jedna k hrám v Pekingu, plakáty ke všem dosavadním olympijským hrám, sadu odznaků a také reprezentační tričko.

Na krátké setkání prezident Klaus přišel o holi kvůli nedávné operaci kyčelního kloubu. Stejný zákrok absolvoval Jirásek, ale už o několik měsíců dříve. "Takže já se ho budu muset zeptat, jak na tom dneska je. Ale je bez berlí, takže je to asi v pořádku," usmíval se Klaus, který kvůli operaci do Pekingu jako čestný host nepojede.

V českém olympijském týmu je nyní 133 sportovců, ve hře je ještě tenista Jiří Vaněk, který je aktuálně jako první náhradník a je velká pravděpodobnost, že se do pavouka olympijského turnaje dostane. Rozhodnout by se mělo ve středu.

Reklama